Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Θεσμικοί Φορείς

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της Ευρώπης καταδικάζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία

Με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, στην οποία είναι επικεφαλής ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και εκατοντάδων αιρετών της Ευρωπαϊκής Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου, έξω από το δημαρχείο της Μασσαλίας συμβολική συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό. Κατά τη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος της Μασσαλίας Benoit Payan.

Οι ευρωπαίοι αιρετοί που συμμετέχουν στην 9η Διάσκεψη Κορυφής Δήμων και Περιφερειών κατά τη συμβολική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν διατύπωσαν το αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος και να επικρατήσει η Ειρήνη και η αδελφοσύνη.

Νωρίτερα, κατά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της 9ης Διάσκεψης Κορυφής το προεδρείο της Επιτροπής των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχει ως αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προέβη στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος μέσω του οποίου διατυπώνεται η συμπαράσταση στον λαό της Ουκρανίας. Στο ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καταδικάζεται απερίφραστα «η απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση» και διατυπώνεται το καθολικό αίτημα να σταματήσει ο πόλεμος.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ο κ. Πατούλης κατέθεσε στην Ολομέλεια της Επιτροπής και το σχετικό ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, το οποίο καταδικάζει την εισβολή στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία και ζητά τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet