Να στηρίξουμε τους Δήμους, που στηρίζουν τον συνάνθρωπό μας
Ενυπόγραφα

Να στηρίξουμε τους Δήμους, που στηρίζουν τον συνάνθρωπό μας

Η ανθρωπιστική τραγωδία, που πλήττει όλο και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, τώρα στις γιορτές λαμβάνει ακόμη δραματικότερη διάσταση. Την ώρα που κάποιοι από εμάς, έστω και με καταθλιπτική διάθεση, έστω και με τα προβλήματα να «στροβιλίζονται» στο μυαλό μας, βρήκαμε έστω και λίγες ώρες να ξεδώσουμε με συγγενείς και γνωστούς, απολαμβάνοντας τα εορταστικά εδέσματα σε κάποιο ζεστό σπίτι, κάποιοι άλλοι είτε βρίσκονταν κυριολεκτικώς στον δρόμο, είτε ξεπάγιαζαν σε κάποιο πρόχειρο κατάλυμα.

Ακόμη κι στην ευρύτερη περιοχή μας, τα άλλοτε ευνοημένα Βόρεια Προάστια, το φαινόμενο ανθρώπων που περνούν τούτες τις εορταστικές μέρες μόνοι, στα όρια της εξαθλίωσης, πλήθυνε φέτος. Κι αν δεν ήταν οι κοινωνικές δομές των Δήμων, να προσφέρουν λίγη -έστω και πρόσκαιρη- ανακούφιση, τα πράγματα θα ήταν ακόμη χειρότερα.

Εάν δεν ήταν και οι Δήμοι, η ανθρωπιστική κρίση που πλήττει χιλιάδες οικογένειες στη χώρα 
θα είχε λάβει ακόμη δραματικότερες διαστάσεις.

Γιατί κακά τα ψέματα, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πολλές φορές δέχονται την αυστηρή κριτική της στήλης, στο κοινωνικό κομμάτι έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Με τη συνδρομή απλών δημοτών, αλλά και επιχειρήσεων, τα κοινωνικά παντοπωλεία κατάφεραν να προμηθεύσουν αρκετές οικογένειες τουλάχιστον με τα στοιχειώδη, ενώ παράλληλα η διοργάνωση συσσιτίων πρόσφερε τη δυνατότητα σε χιλιάδες αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας να αισθανθούν για λίγες ώρες ότι δεν είναι ξεχασμένοι από όλους.

Λύθηκε το πρόβλημα; Σίγουρα όχι. Ένα πιάτο φαγητό και μία πρόσκαιρη στέγη δεν μπορεί να αποκαταστήσει τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πολύχρονη, πλέον, κρίση στη χώρα μας. Δουλειές χρειάζεται ο κόσμος για να μπορέσει να συντηρήσει αξιοπρεπώς τη ζωή του. Ωστόσο, μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να υποστηρίξουμε, με κάθε τρόπο, τους διπλανούς μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Να τους στηρίξουμε και να τους δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο έως ότου δούμε τι άλλο μπορεί να γίνει.

Όσοι από εμάς αντέχουμε ακόμη θα πρέπει να στηρίξουμε έμπρακτα κι ενεργά τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων μας στο πραγματικά ανεκτίμητο έργο που προσφέρουν για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Ας έρθουμε σε επαφή μαζί τους, ας ρωτήσουμε τις ανάγκες τους κι ας συμβάλλουμε με ό,τι μπορεί ο καθένας μας. Θα είναι ο ωραιότερος τρόπος για να υποδεχθούμε το 2015, αισθανόμενοι ότι έχουμε επιτελέσει ένα μικρό μέρος από το κοινωνικό καθήκον μας προς τον συν-Άνθρωπο.

Καλές γιορτές

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet