Α. Παλαιοδήμος: Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα από την κ. Κεχαγιά
Κοινωνία

Α. Παλαιοδήμος: Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα από την κ. Κεχαγιά

Σειρά ερωτημάτων για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών από την πρόσφατη κατάληψη στο Λύκειο Μελισσίων έθεσε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πεντέλης, στις 28 Μαρτίου, ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική Πόλη Άγγελος Παλαιοδήμος.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα από την κ. Κεχαγιά» ο κ. Παλαιοδήμος αναφέρει: «Στις 18 Ιανουαρίου μετά τη λήξη της κατάληψης στο Λύκειο Μελισσίων η κ. Κεχαγιά με δημόσια ανακοίνωση της δήλωσε “Θέλω να σας ενημερώσω ότι γι’ αυτές τις ζημιές ο Δήμος Πεντέλης δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε αφ’ ενός οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το κόστος του βανδαλισμού τους και αφ’ ετέρου για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας. Η ανοχή έχει και τα όριά της και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.”  Σε νέο δελτίο τύπου του Δήμου Πεντέλης την 1η Φεβρουαρίου 2022 ανακοινώνεται η έναρξη της διά ζώσης λειτουργίας του Λυκείου Μελισσίων μετά την αποκατάσταση των ζημιών και αναφέρεται ότι “ο Δήμος αποκατέστησε πλήρως το σύνολο των σπασμένων τζαμιών που ξεπέρασαν τα 60, τα ηλεκτρολογικά του σχολείου και πραγματοποίησε τις αναγκαίες βασικές εργασίες στις προς χρήση τουαλέτες και νιπτήρες”.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση κατέθεσα σειρά ερωτημάτων:

  1. Ποιο ήταν το τελικό κόστος της αποκατάστασης των ζημιών;
  2. Ποιος τελικά επωμίστηκε το κόστος των ζημιών; Οι υπεύθυνοι των βανδαλισμών; Ο Δήμος Πεντέλης; Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
  3. Ποιες είναι οι ΑΔΑ (αριθμοί διαδικτυακής ανάρτησης) στη Διαύγεια των αναθέσεων σε εργολάβους για την αποκατάσταση των ζημιών και ποιοι οι αριθμοί πρωτοκόλλου των αντίστοιχων συμβάσεων;

Η αφωνία της δημάρχου και του συνόλου της διοίκησης στις παραπάνω ερωτήσεις ήταν η απόδειξη ότι το επικοινωνιακό σόου εκείνων των ημερών ήταν απλά λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα. Αναμένουμε όμως και τις αντίστοιχες γραπτές απαντήσεις (έστω και μέσα στις επόμενες 30 ημέρες όπως ο νόμος ορίζει) ώστε να ενημερωθούμε επίσημα για την νομιμότητα, τον τρόπο ανάθεσης και το τελικό κόστος των συγκεκριμένων εργασιών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet