Σε λίγες ώρες “κληρώνει” για Πρόεδρο κι εκλογές
Πολιτική

Σε λίγες ώρες “κληρώνει” για Πρόεδρο κι εκλογές

Η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ είχε και προεκλογική χροιά αφού κοινή πλέον είναι η εκτίμηση ότι πολύ δύσκολα αύριο το μεσημέρι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς μπορεί, πραγματοποιώντας επί της ουσίας την ύστατη προσπάθεια για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την αποτροπή της εκλογικής περιπέτειας, να έθεσε εκ νέου τους βουλευτές ενώπιoν των ευθυνών τους, αφού σύμφωνα με τον ίδιο οι εκλογές ισοδυναμούν με «θανάσιμο κίνδυνο» για τη χώρα, αλλά φρόντισε να δείξει με κάθε τρόπο ότι ο ίδιος δεν φοβάται το αποτέλεσμα της κάλπης.

Για μεν το πρώτο οι επαφές που έγιναν όλες τις προηγούμενες ημέρες έδειξαν ότι αύριο οι 168 θα αυξηθούν αλλά είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσουν τους 180. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν να «σπάσουν» οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ, κάτι που με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο.

Για το δεύτερο, συνεργάτες του κ. Σαμαρά επικαλούνται δύο στοιχεία των τελευταίων ημερών. Το κλείσιμο τα ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό αφού το κυβερνών κόμμα όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα αυξάνει την πολύ χαμηλή, μέχρι τώρα, συσπείρωση των ψηφοφόρων του και την κάτι παραπάνω από ορατή πιθανότητα δημιουργίας κόμματος από των πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ένα κόμμα που με βάση τους επιτελείς του Μαξίμου «θα κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, επαναπατρίζοντας δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ”. Βέβαια μένει να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, αλλά σε καμία περίπτωση η εξέλιξη αυτή δεν δυσαρεστεί το Μαξίμου. Έξαλλου όσο αγαστή κι αν ήταν η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και με τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο στη συγκυβέρνηση, τα δύο κόμματα λόγω των εξελίξεων θα πάρουν το καθένα τον δρόμο του.

Σε κάθε περίπτωση στο Μαξίμου περιμένουν την ανακοίνωση του κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου και τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα για να δουν τις επιπτώσεις που θα έχει στο εκλογικό σώμα.

Πηγή: Δημήτρης Χατζηνικόλας, naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet