Εκδηλώσεις στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
Πολιτισμός

Εκδηλώσεις στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με ποικίλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, αλλά και τις προτιμήσεις.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τονίζει: «Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από το μεγάλο ξεριζωμό. Η επέτειος αυτή είναι μία ευκαιρία να κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο. Να δούμε το δρόμο που διανύσαμε και τα όσα πετύχαμε ως λαός. Να τιμήσουμε τη γενιά της προσφυγιάς, που με μοναδικό σθένος έχτισε μια νέα ζωή, πρόκοψε και -φέροντας μαζί τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία της- διαμόρφωσε τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο Δήμος μας φέρει τις μνήμες του ξεριζωμού. Προσφυγικές οικογένειες (που προέρχονταν κυρίως από τα Βουρλά και το Μελί) της Μικράς Ασίας εγκαταστάθηκαν στο σημερινό Νέο Ψυχικό, στην περιοχή γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, που αποτέλεσε το τοπόσημο της νέας ζωής τους».

«Το Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού είναι σειρά εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους. Το πρόγραμμα είναι ποικίλο με σκοπό να έχει απήχηση σε όλες τις ηλικίες και να προσελκύσει όλη την οικογένεια. Στόχος είναι να μάθουν οι νεότεροι, να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και όλοι μαζί να αντισταθούμε στη λήθη που δημιουργείται από τις γενιές που φεύγουν από κοντά μας», συμπληρώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Χαράλαμπος Γ. Μπονάτσος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Για κρατήσεις θέσεων ή οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού & Αθλητισμού στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 213 2014601 και 6952 380330.

«Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς να παρευρεθείτε. Γιατί η ιστορία μας-με τα διδάγματα από τις καταστροφές, αλλά και από τους θριάμβους της, αποτελεί τον οδηγό για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet