Γερμανοί φοιτητές Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στην ΚΕΔΕ
Θεσμικοί Φορείς

Γερμανοί φοιτητές Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στην ΚΕΔΕ

Αντιπροσωπεία τριτοετών φοιτητών της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στην πόλη Kehl της Γερμανίας, συνοδευόμενη από τους καθηγητές Jurgen Fleckenstein και Jurgen Kientz, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου την ΚΕΔΕ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη λειτουργία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, καθώς και για τη λειτουργία της Ένωσης και τη συμβολή της στην ισχυροποίηση του θεσμού.

Την αντιπροσωπεία καλωσόρισε διαδικτυακά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου και διά ζώσης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης και η αναπληρώτρια διευθύντρια Ντένια Λουκάκη. Καλωσορίζοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου την αντιπροσωπεία των φοιτητών και καθηγητών υπογράμμισε ότι η ανταλλαγή τέτοιων συναντήσεων και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και συνεργειών για θέματα που απασχολούν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης μπορούν να συμβάλλουν σε θετικά και χρήσιμα αποτελέσματα.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε ότι στην Ελλάδα ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας Διοίκησης ήταν η γραφειοκρατία. Ωστόσο υπογράμμισε πως το τεράστιο άλμα που σημειώθηκε τα τελευταία δύο χρόνια στην ψηφιακή και ηλεκτρονική διακυβέρνηση τον κάνει αισιόδοξο, καθώς ζητήματα που θεωρούνταν αδύνατο να προχωρήσουν τα τελευταία τριάντα χρόνια αντιμετωπίστηκαν μέσα σε λίγους μήνες.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet