«Πέντε Εύκολα Κομμάτια», ένα ακόμη αριστούργημα από το Cine – Δράση
Πολιτισμός

«Πέντε Εύκολα Κομμάτια», ένα ακόμη αριστούργημα από το Cine – Δράση

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, στις 9:00μ.μ., στο Β΄ Γυμνάσιο Βριλησσίων, θα προβληθεί από το Cine-Δράση η ταινία «Πέντε Εύκολα Κομμάτια».

To «Πέντε Εύκολα Κομμάτια» είναι μια από τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες, ένα αριστούργημα σπαρακτικής έντασης. Το φιλμ καθιέρωσε τον σκηνοθέτη και συν-σεναριογράφο Bob Rafelson («Ο Ταχυδρόμος Χτυπάει Πάντα Δυο Φορές») ως μια από τις ηγετικές μορφές του Αμερικανικού Νέου Κύματος, έβγαλε τον Jack Nicholson από την ανωνυμία και τον μετέτρεψε σε θρύλο.

Αφορά έναν βασανισμένο και ανασφαλή άνδρα, εγκλωβισμένο ανάμεσα σε επαγγέλματα, πρόσωπα, φιλοδοξίες, κοινωνικές τάξεις. Έναν ιδιόρρυθμο χαρακτήρα, συναισθηματικά ανώριμο, που χτίζει ζωές και δραπετεύει από αυτές, καθώς σε καμία δεν αισθάνεται άνετα και καμιάς τις συνέπειες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Μπορεί άνετα να παίξει στο πιάνο τα πέντε δυσκολότερα κομμάτια που γράφτηκαν γι’ αυτό το όργανο, αλλά αδυνατεί να βρει τρόπους επικοινωνίας, ακόμα και για τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, καθώς αρνείται κάθε δέσμευση, ένταξη σε φόρμες, αποδεκτές συμπεριφορές και συμβιβασμούς.

Διαβάστε αναλυτικά για την ταινία

Την Πέμπτη 11 και 18 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθούν προβολές. Ο μαγικός κόσμος του κινηματογράφου επανέρχεται στην οθόνη του 2ου Γυμνασίου την Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet