Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο συνεργάτες του Χρ. Ξηρού
Κοινωνία

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο συνεργάτες του Χρ. Ξηρού

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 54χρονου Έλληνα και ενός 37χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού, προχώρησε η Αστυνομία, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2015 από την περιοχή της Καλαμάτας και στη συνέχεια συνελήφθησαν, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος τους ο ειδικός εφέτης ανακριτής Αθηνών.

Τα σχετικά εντάλματα αφορούσαν τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατασκευής/προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, της παράνομης κατοχής όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών, αλλά και την πλαστογραφία δημόσιου εγγράφου με σκοπό την υπόθαλψη εγκληματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται ότι ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και θα οδηγηθούν σήμερα Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στον Εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet