Την πίτα της έκοψε η Νίκη Αμαρουσίου
Αθλητισμός

Την πίτα της έκοψε η Νίκη Αμαρουσίου

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Σωματείου Νίκης Αμαρουσίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης συνεχάρη τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκης Αμαρουσίου για την, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, ούτως ώστε να δείχνουν αφενός μεν τον σωστό δρόμο στη νεολαία μας μέσω του Αθλητισμού και αφετέρου να φέρνουν διακρίσεις στην πόλη».

Δίνοντας τις ευχές του για το νέο έτος, ο δήμαρχος ευχήθηκε να κατακτήσουν τους αθλητικούς στόχους, τόσο η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στη Β΄ Εθνική και βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις έναν βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, όσο και η  γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική κατηγορία.

Αναφερόμενος στην προτεραιότητα και στη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στον αθλητισμό υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Αυτός εδώ ο χώρος, το κλειστό της Κοκκινιάς που πριν από περίπου δυόμιση χρόνια είχαμε εγκαινιάσει όλοι μαζί, αποτελεί εστία αθλητισμού για την πόλη μας και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μας είναι σε σίγουρα χέρια. Ο αθλητισμός, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να βαδίζουν στον σωστό δρόμο. Στο επίπεδο του αθλητισμού δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση. Ήδη τις επόμενες μέρες υπογράφουμε την προγραμματική για το γήπεδο του ποδοσφαίρου του Αμαρουσίου. Επίσης, η μελέτη για το “Σπύρος Λούης” βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της και πιστεύω ότι και αυτό το γήπεδο θα αποτελέσει εστία αμιγούς άμιλλας μεταξύ και των Συλλόγων μας, αλλά πολύ περισσότερο των παιδιών μας που έχουν την ενασχόληση αυτή.
Θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη και απόλυτη εμπιστοσύνη της δημοτικής Αρχής στον Α.Σ. Νίκη Αμαρουσίου. Οφείλω  να εκφράσω επίσης στους ανθρώπους της Νίκης Αμαρουσίου ένα μεγάλο “ευχαριστώ” γι΄ αυτό που κάνετε και την προσφορά σας με το έργο που παράγετε. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Στόχος μας είναι να συζητήσουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι για να δημιουργήσουμε ένα Διαδημοτικό Δίκτυο Αθλητισμού, όπως συνέβη με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, και σας καθιστώ κοινωνό σε αυτήν την προσπάθεια».

Μετά την ευλογία της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον π. Νικόλαο του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αφιέρωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το κομμάτι από την πίτα «στα παιδιά της πόλης, στα παιδιά όλης της Ελλάδος, που είναι το μέλλον της χώρας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νίκης Αμαρουσίου, Αντώνης Τσέκενης σημείωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Καλωσορίζω τους προσκεκλημένους και όλους όσοι μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νίκης Αμαρουσίου αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για έναν πρόχειρο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε: 3η θέση για την ομάδα Μπάσκετ Ανδρών στη Γ΄ Εθνική, χάνοντας την άνοδο στην ισοβαθμία, 3η θέση για την ομάδα Βόλεϊ Γυναικών στη Β΄ Εθνική, ενώ οι Ακαδημίες πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα και στα τουρνουά που έλαβαν μέρος.

Διοργανώσαμε το 3ο Τουρνουά “Δημήτρης Ασημακόπουλος” για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου. Συνδιοργανώσαμε με τον Δήμο Αμαρουσίου το 2ο Τουρνουά “Δημήτρης Ραχωβίτσας” με τη συμμετοχή της Νίκης Αμαρουσίου, του Γ.Σ. Αμαρουσίου, του Πανερυθραϊκού και του ΑΣΕ Δούκα, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου Αμαρουσίου.  Διοργανώσαμε  επίσης το πρωτοποριακό 3ο Basketball Shooting Camp».

Κλείνοντας, ο Αντώνης Τσέκενης επισήμανε ότι «Το 2015 η Νίκη Αμαρουσίου κλείνει 24 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα γήπεδα και έχει εντάξει πλέον στο δυναμικό της τουλάχιστον 400 παιδιά», ενώ ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του Σωματείου και ευχήθηκε Καλή Χρονιά, Υγεία και κάθε ευτυχία σε όλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Νίκη Αμαρουσίου βράβευσε τις αθλήτριες και τους αθλητές της που εισήχθησαν σε Ανώτατες Εκπαιδευτικές Σχολές. Τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι Χριστίνα Ηλιοπούλου, Βασιλική Ηλιοπούλου, Βάλια Κουσούλη, Βασιλική Μίνου και Παναγιώτα Ξενάκη.

Επίσης το Σωματείο βράβευσε με τιμητική πλακέτα την Ένωση Κρητών «Κρηταγενής Ζευς» για την προσφορά της στην πόλη. Την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Κωστής Σηφάκης. Ακολούθησε εντυπωσιακό χορευτικό του Κρητικού Συλλόγου, που απέσπασε το «ζεστό» χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Τέλος το Σωματείο βράβευσε στο όνομα όλων των αθλητριών και αθλητών που τιμούν με την παρουσία τους τη Νίκη Αμαρουσίου τη Στέλλα Περουκανέα ως τη μικρότερη αθλήτρια και τον Κώστα Μαγγίνα ως τον μικρότερο ηλικιακά αθλητή των Ακαδημιών της Νίκης Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης  οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Σπύρος Σταθούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Πέτρος Κόνιαρης, Παναγιώτης Σαγρής και οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης και Κωνσταντίνος Βλάχος, αντίστοιχα. Επίσης  ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ-ΕΣΠΑΑΑ  Ανδρέας Βαλσαμής και το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών του Δήμου Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς» με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Κωστή Σηφάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet