Μετατάξεις – εξπρές για 4.000 δημοτικούς υπαλλήλους
Αυτοδιοίκηση

Μετατάξεις – εξπρές για 4.000 δημοτικούς υπαλλήλους

Διαδικασίες-εξπρές προωθεί η κυβέρνηση για να κλείσει πλέον το θέμα της μετακίνησης των 4.000 υπαλλήλων σε δήμους, με τους οποίους θα καλυφθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 «διαθέσιμους».

Με νέα τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιταχύνονται οι μετακινήσεις, χωρίς την άμεση εμπλοκή του ΑΣΕΠ και με απλή συνεννόηση δύο δήμων -αυτού στον οποίο υπηρετεί κάποιος υπάλληλος και εκείνου στον οποίο θα μεταφερθεί.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στην εθελοντική κινητικότητα. Δήμοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί φορείς έχουν ήδη υποβάλει περίπου 4.800 αιτήματα από δήμους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να καλύψουν κενές θέσεις που διαθέτουν.

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση δηλώνοντας τον φορέα στον οποίο επιθυμούν να μετακινηθούν και εντός τριών ημερών από τη λήξη υποβολής των αιτήσεων ο δήμος στον οποίο επιδιώκουν να απασχοληθούν θα εκδίδει την απόφαση μετάταξης. Ο ρόλος του ΑΣΕΠ περιορίζεται στην εκ των υστέρων έγκριση της μετακίνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet