Ακύρωση μεταφοράς σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής ζητεί ο ΕΔΣΝΑ
Περιφέρεια Αττικής

Ακύρωση μεταφοράς σκουπιδιών της Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής ζητεί ο ΕΔΣΝΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), σε συνεδρίασή της  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μεθόδευση των απερχόμενων γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για τη μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στον ΧΥΤΑ Φυλής.

«Η απόφαση αυτή είναι προκλητική δεδομένου ότι οι τέως γενικοί γραμματείς πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που αποχαιρετούσαν τα αξιώματά τους, χωρίς να έχουν καμία εντολή από τη νέα κυβέρνηση. Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί σειρά ετών να επιλύσουν το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν σωτήρες, επιδιώκοντας να δώσουν μία καταφανέστατα παράνομη λύση στο πρόβλημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ.

Και συμπληρώνεται «Πρόκειται για μία προδήλως παράνομη απόφαση, η οποία αντίκειται στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, εκδόθηκε από αναρμοδίους, χωρίς καμία νομοθετική εξουσιοδότηση και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ καταγγέλλει τη μεθόδευση αυτή και ζητά την άμεση ακύρωση των αποφάσεων. Καλεί δε τους αρμοδίους να δώσουν νόμιμη λύση στο πρόβλημα του Δήμου Τρίπολης, εντός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet