Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην παρουσίαση της μελέτης για την αποκατάσταση του δάσους στην Πεντέλη
Κοινωνία

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην παρουσίαση της μελέτης για την αποκατάσταση του δάσους στην Πεντέλη

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος παρέστη στην ειδική εκδήλωση της παρουσίασης της μελέτης «Πρότυπη Αποκατάσταση Δάσους στη Πεντέλη».

Στην ειδική αυτή εκδήλωση, που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, μαζί με τους τρεις κορυφαίους μελετητές και διευθυντικά  υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασαν τη μελέτη για την πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση του συνόλου των δασικών εκτάσεων που κάηκαν τον Ιούλιο του 2022 στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, ο γενικός διευθυντής Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ Κώστας Δημόπουλος, ο γενικός διευθυντής Δασών του ΥΠΕΝ Βαγγέλης Γκουντούφας, ο γενικός επιθεωρητής Δασών Αττικής Αθανάσιος Ρέππας και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Η μελέτη συντάχθηκε με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος και χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ.

Η μελέτη προβλέπει την πλήρη αναδάσωση των περίπου 9.500 στρεμμάτων που κάηκαν από την πυρκαγιά. Προβλέπει τη φύτευση πάνω από 200.000 δένδρων, πλατύφυλλων, βραδύκαυστων, δένδρων που ευδοκιμούν στο Πεντελικό βουνό, σε δύο ζώνες. Η πρώτη αφορά τις περιοχές κοντά στον αστικό ιστό και τα μονοπάτια περίπου 35 χιλιομέτρων εντός του δάσους και η δεύτερη το κύριο μέρος του δάσους. Στην πρώτη ζώνη προβλέπεται η φύτευση δένδρων και θάμνων που αναδεικνύουν και την εποχικότητα της φύσης.

«Η σημερινή ειδική εκδήλωση της παρουσίασης της μελέτης για την πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν τον Ιούλιο του 2022 στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης ήταν πραγματική εντυπωσιακή. Εντυπωσιακή ως προς αυτά που προβλέπουν οι μελέτες, αλλά και εντυπωσιακή ως και προς την ταχύτητα αντίδρασης των φορέων της  πολιτείας για την αποκατάσταση της καμένης περιοχής», δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Βλ. Σιώμος.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet