Μονόδρομος η παροχή χρόνου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση
Ενυπόγραφα

Μονόδρομος η παροχή χρόνου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση

Ανεξάρτητα από πώς θα «μεταφράσει» καθένας μας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, εκείνο που θα πρέπει να γίνει αποδεκτό εντός κι εκτός συνόρων είναι ότι μία μικρή πίστωση χρόνου είναι άκρως απαραίτητη, αλλά και πολιτικά επιβεβλημένη.

Οι δανειστές και εταίροι μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε με την ψήφο του το μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενο μείγμα οικονομικής πολιτικής και εξέλεξε μία κυβέρνηση, με σκοπό να προτείνει έναν άλλο δρόμο εξόδου από την κρίση, πάντα με τη δέσμευση ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της.

Η παροχή χρόνου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση είναι μονόδρομος, 
τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό 
και -για να επιχειρήσουμε μία πρόβλεψη- θα δοθεί, έστω και με το... στανιό.

Στο εσωτερικό, ακόμη και όσοι «φαντασιώνονταν» ριζοσπαστικές αλλαγές από τη μία μέρα στην άλλη -η αλήθεια είναι με τη… συνενοχή αρκετών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- θα πρέπει να επιστρέψουν στη σκληρή πραγματικότητα και να καταλάβουν ότι θέλει πολλή δουλειά και πολύ κόπο η οικονομική ανάτασή μας.

Καμία από τις δύο προαναφερόμενες πλευρές δεν δικαιούται να «βάλει το μαχαίρι στον λαιμό» της νεόκοπης κυβέρνησης, πριν καλά καλά αυτή ξεδιπλώσει το πρόγραμμά της. Και όχι μόνο δεν δικαιούται, αλλά και δεν τη συμφέρει.

Οι δανειστές κι εταίροι μας γνωρίζουν καλά ότι μόνο να κερδίσουν έχουν με το να δώσουν «αναπνοή» στην κυβέρνηση έως τον Ιούνιο, οπότε και η τελευταία έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει το δικό της πρόγραμμα για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και την αποπληρωμή των οφειλών της, από το οποίο και θα κριθεί.

Οι «βιαστικοί», εντός των συνόρων, ας αναλογιστούν ότι πιέζοντας με το «καλημέρα» την κυβέρνηση το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δυσκολέψουν το έργο της, περιορίζοντας τις προοπτικές να επιτύχει το δύσκολο στοίχημα που έχει βάλει, δηλαδή να αποκαταστήσει τις κοινωνικές αδικίες και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, δίχως να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα.

Άρα, η παροχή χρόνου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση είναι μονόδρομος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και -για να επιχειρήσουμε μία πρόβλεψη- θα δοθεί, έστω και με το… στανιό. Από εκεί και πέρα, βέβαια, οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να τα δώσουν όλα, προκειμένου, φθάνοντας στον κρίσιμο Ιούνιο, να έχουν να επιδείξουν μετρήσιμο και αποδεκτό έργο σε «εχθρούς» και φίλους.

Να θυμούνται, ωστόσο, ότι -λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών- ίσως αποτελέσουν την πρώτη κυβέρνηση της Ελλάδος που δεν θα κριθεί στο τέλος της θητείας της, αλλά στο τέλος του πρώτου εξαμήνου αυτής. Αν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατορθώσουν να πείσουν ότι είναι η εναλλακτική λύση που υποσχέθηκαν, θα διαπιστώσουν ότι η αλλαγή του κλίματος θα είναι τόσο απότομη και τόσο ισχυρή, που δύσκολα θα σταθούν στις καρέκλες τους τους επόμενους μήνες.

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε ότι δεν θα χρειαστεί να ζήσουμε κι αυτή την αδυσώπητα σκληρή εμπειρία, από την οποία μάλλον θα βγούμε εντελώς αλλαγμένοι και ως άτομα και ως χώρα…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet