Υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης ΟΤΑ Β.Τ. για την καταπολέμηση της φτώχειας
Αυτοδιοίκηση

Υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης ΟΤΑ Β.Τ. για την καταπολέμηση της φτώχειας

Στο Μαρούσι υπογράφηκε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 από δημάρχους του Βόρειου Τομέα Αττικής το πρακτικό που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή τους στην κοινωνική σύμπραξη με τον συντονισμό δήμων και Εκκλησίας, για την υλοποίηση δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ).

Υπογράφοντας το πρακτικό αυτό, οι αιρετοί εξουσιοδότησαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, να υποβάλει τον προβλεπόμενο φάκελο του σταδίου 1 της Διαβούλευσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο υπουργείο Εργασίας, με την ιδιότητα του «επικεφαλής εταίρου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

  • το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια,  οι Δήμοι «σηκώνουν μόνοι τους το βάρος» της δημιουργίας και λειτουργίας μιας σειράς από κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από τις Περιφέρειες ή την κεντρική εξουσία. Κι είναι οξύμωρο μετά από τόσα χρόνια απουσίας, ξαφνικά η Περιφέρεια να εκδηλώνει ενδιαφέρον να ηγηθεί ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας, χωρίς να διαθέτει η ίδια κοινωνικές δομές, αλλά επειδή γι αυτό υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα. 
  • ότι ενώ σε όλη την Ελλάδα το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτελείται με ευθύνη και συντονισμό των Δήμων, μόνον η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών είναι αυτή που ζητά να αναλάβει ως επικεφαλής τον συντονισμό των δράσεων κοινωνικής μέριμνας, προστασίας, καταπολέμησης της φτώχειας και προώθησης της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Πρόκειται, όπως επεσήμαναν οι δήμαρχοι, για πράξη «καπελώματος» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, που μέχρι τώρα στηρίζει με δικά της μέσα και προσωπικό, χωρίς βοήθεια από πουθενά, τις δομές κοινωνικής υποστήριξης.
  • Τέλος, εκφράστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η αποφασιστικότητα να μην γίνει ανεκτή από κανέναν Δήμο η προσπάθεια «καπελώματος» στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε και παρουσίαση των προγραμμάτων που συντονίζει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε Δήμους μέλη του, στα οποία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να τα διοργανώσουν και οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γεώργιος Οικονομίδης, η αντιδήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βίκυ Νικάκη, καθώς, επίσης συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet