Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 11/2 στα Βόρεια Προάστια
Αυτοδιοίκηση

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη 11/2 στα Βόρεια Προάστια

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις. Αργά το βράδυ, το φαινόμενο θα υποχωρήσει, ωστόσο ασθενής χιονόπτωση στα Βόρεια Προάστια αναμένεται και το πρωί της Τετάρτης. Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης, όμως το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό.

Ισχυρή είναι η χιονόπτωση στην Πεντέλη, με δυνατούς βοριάδες και τη θερμοκρασία να είναι στο μηδέν. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ η χιονόπτωση, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα συνεχιστεί με αυτήν την ένταση έως τις 10 το βράδυ.

Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μακρής, από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 έως και διασταύρωση Αγ. Πέτρου παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πεντέλης, Δημητρίου Στεργίου – Καψάλη, όλα τα σχολεία του Δήμου Πεντέλης και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και οι παιδικοί σταθμοί, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω χιονοπτώσεων, και την Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και τα σχολεία στον Δήμο Αμαρουσίου λόγω κακοκαιρίας και ειδικότερα λόγω της πιθανούς εμφάνισης του παγετού σε ορισμένες περιοχές της πόλης (στο οδικό δίκτυο κ.λπ). Όπως αναφέρεται στη σχετική έκτακτη ανακοίνωση, “στοχεύοντας στην αποφυγή τυχόν ατυχημάτων σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων, βάσει των τελευταίων προβλέψεων του μετεωρολογικού δελτίου. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου θα παραμείνουν ανοιχτοί κατά την ανωτέρω ημερομηνία. Οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών”. 

Χωρίς μαθήματα αύριο, λόγω καιρού, και στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης αφού, με απόφαση του δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Αντίστοιχη κατάσταση θα επικρατήσει και στη Δημοτική Ενότητα Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς, όπου την Τετάρτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν, λόγω των καιρικών φαινομένων και των προγνωστικών στοιχείων.

Επίσης, τα σχολεία και νηπιαγωγεία της Πολιτείας (7ο Δημοτικό Σχολείο) και της Άνω Κηφισιάς (5ο Δημοτικό Σχολείο) δεν θα λειτουργήσουν. Για όλα τα υπόλοιπα σχολεία η λειτουργία τους θα κριθεί από τους διευθυντές αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων κάθε σχολείου (τελευταία ενημέρωση: 11/2, 9:15).

Οι Παιδικοί Δημοτικοί Σταθμοί και τα δημόσια σχολεία της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά για τους μαθητές λόγω παγετού (τελευταία ενημέρωση: 11/2, 9:15).

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 10:00 π.μ., εκτός από τα ακόλουθα σχολεία τα οποία θα παραμείνουν κλειστά: 16ο Δημοτικό, 16ο Νηπιαγωγείο και 8ο Γυμνάσιο (Περιοχή του Πατήματος Χαλανδρίου).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet