Η διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου στο επίκεντρο ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Η διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου στο επίκεντρο ημερίδας της Περιφέρειας Αττικής

Οι συνέργειες, η αποτελεσματικότερη διαχείριση του κυκλοφοριακού φόρτου και η αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων για τη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και της ενίσχυσης της ασφάλειάς τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 24/7 στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε συλλογικό επίπεδο, η οποία διοργανώθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν πρόσκλησης των συναρμόδιων φορέων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Ν. Ταχιάος, ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών Δήμου Αθηναίων Βασίλης Αξιώτης, ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής ταξίαρχος ΕΛΑΣ, Χ. Παπαφιλίππου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματιών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ν. Αττικής (ΣΙΕΦΑΝΑ) Στέλιος Καρράς, εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.ά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση των παραγόντων που αυξάνουν την κίνηση στο Λεκανοπέδιο, καθώς και η αναζήτηση ολοκληρωμένων λύσεων που θα περιορίσουν τις συμφορήσεις στους οδικούς άξονες της Αττικής σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και στη συνέχεια θα τεθούν σε τροχιά υλοποίησης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ως κεντρικός ομιλητής, κατά την τοποθέτησή του ανέφερε πως «Η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, που είναι η συντήρηση των υποδομών και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, έχει σημειώσει μια σημαντική πρόοδο καθώς, τα τέσσερα τελευταία χρόνια, έκανε όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 30 χρόνια.

Όραμά μας είναι, τα επόμενα χρόνια, η Αττική μας να είναι η πρώτη Περιφέρεια Υγείας, η πρώτη στην αλληλεγγύη, η πρώτη πράσινη περιφέρεια της χώρας και η πρώτη στην οδική ασφάλεια. Παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους και αλλάζουμε καθημερινά την Αττική.

Είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά και η πρώτη διοίκηση αντίστοιχα, που ανέδειξε την οδική ασφάλεια ως μείζον θέμα για τη βιώσιμη κυκλοφορία», τόνισε ο κ. Πατούλης, κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης του οδικού δικτύου πριν και μετά από τις αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Εκτενής αναφορά έγινε στην επικείμενη και πρωτοποριακή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Google, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά τη φωτεινή σηματοδότηση και αναμένεται να προσδώσει μεγαλύτερη ακρίβεια στην πληροφόρηση των οδηγών.

Στην ευόδωση όλης αυτής της πολύπλευρης προσπάθειας, πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει η αγαστή και δημιουργική συνεργασία που υπάρχει με τα συναρμόδια υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στο ίδιο δημιουργικό πλαίσιο, κινείται και η άψογη και άμεση συνεργασία με την Τροχαία Αττικής, η οποία, από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια, με την αμέριστη και πολυεπίπεδη συμβολή της.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, κατά την τοποθέτησή του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Εμείς, ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα βοηθήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Ωστόσο, πιστεύω ότι απαιτείται μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας και στροφή στη βιώσιμη κινητικότητα, ώστε τα έργα υποδομής να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε μια σύγχρονη κουλτούρα, όπου το αυτοκίνητο θα καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην καθημερινότητά μας».

Δείτε το βίντεο της ημερίδας:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet