Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει δράση για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία
Αυτοδιοίκηση

Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει δράση για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία

Τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη επισκέφθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών με επικεφαλής τον πρόεδρο Αθανάσιο Βίγλα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ικανοποίηση άμεσων αιτημάτων των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες και η διασφάλιση της ένταξης και συμμετοχής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ θα συμβάλει τα μέγιστα ώστε, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στους δήμους, να δρομολογηθούν άμεσα δράσεις και ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία και την ένταξή τους στη ζωή των πόλεων.

Βασικό πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Βίγλα, είναι η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Παρά την ισχύουσα νομοθεσία, σημείωσε ότι σε αρκετούς δήμους της χώρας, τόσο το φυσικό όσο και το δομημένο περιβάλλον είναι απροσπέλαστα για τους χρήστες των αναπηρικών αμαξιδίων και των ορθοπεδικών βοηθημάτων. Οι περισσότερες ράμπες που υπάρχουν στις εισόδους των κτιρίων και στα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλες και επικίνδυνες και ελάχιστες είναι οι θέσεις στάθμευσης για τα αναπηρικά αυτοκίνητα έξω από τα δημοτικά και δημόσια κτίρια.

Επίσης ζητήθηκε μεταξύ των άλλων να μη δίνεται άδεια λειτουργίας σε καταστήματα αν αυτά δεν πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας και σε κάθε δήμο να δημιουργηθεί γραφείο εξυπηρέτησης ΑμΕΑ. Ακόμη να επεκταθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε να εξυπηρετεί και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ακόμη την ανάγκη μόνιμης συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΕ και Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, έτσι ώστε οι θέσεις και τα αιτήματά του να ενσωματωθούν στις πολιτικές της Αυτοδιοίκησης. Πρότεινε να υπάρξει άμεσα κοινή εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Επίσης να προγραμματιστούν κοινές ημερίδες με θέμα «πώς θέλω και πως κτίζω την πόλη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet