Μια βραδιά με τις μελωδικές μνήμες του Ντέμη Ρούσσου στην Πεύκη
Πολιτισμός

Μια βραδιά με τις μελωδικές μνήμες του Ντέμη Ρούσσου στην Πεύκη

Βραδιά αφιερωμένη στον Ντέμη Ρούσσο και εμπνευσμένη από τον έρωτα ήταν το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης με τη μουσική συναυλία που πραγματοποιήθηκε για τον διεθνή θρύλο της σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη μίλησε για τον σπουδαίο καλλιτέχνη, για τη ζωή και το έργο του, με παράλληλη προβολή video για να φέρουν όλοι στη μνήμη τους τη διεθνή καλλιτεχνική πορεία του Ντέμη Ρούσσου. Η κ. Πατούλη στον χαιρετισμό της σημείωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΕΑΠ, ότι «Θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές μας μέσα από τις αξέχαστες μελωδίες του και θα νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι για την λαμπρή συμβολή του στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας και την ανάδειξή της στο διεθνές καλλιτεχνικό γίγνεσθαι». Επίσης, τόνισε ότι «Ως φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσωπώντας το Νομικό Πρόσωπο του Πολιτισμού στον Δήμο μας θεωρούμε ηθική επιταγή και πολιτικό καθήκον να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη. Και αυτό κάνουμε απόψε».

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο συνθέτης – ερμηνευτής Γιώργος Βαρσαμακής μαζί με το κουαρτέτο εγχόρδων crescendo που παρουσίασαν τραγούδια επιτυχίες του Ντέμη Ρούσσου αλλά και γνωστά ερωτικά κομμάτια του ελληνικού και ιταλικού κινηματογράφου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μίλησε με θερμά λόγια για τη διοργάνωση της βραδιάς αλλά και τις επιτυχημένες εκδηλώσεις του ΠΕΑΠ, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Δήμου και πλήθος πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet