Σε αποκριάτικους ρυθμούς με μπροστάρηδες τους τοπικούς συλλόγους
Πολιτισμός

Σε αποκριάτικους ρυθμούς με μπροστάρηδες τους τοπικούς συλλόγους

Ημέρα γιορτής ήταν για το Χαλάνδρι το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου. Από το πρωί στην κεντρική πλατεία με τη φιλαρμονική του Δήμου και το τσίρκο CACHIVACHE, μέχρι αργά το βράδυ, με τραγούδια και χορούς, εκατοντάδες δημότες γιόρτασαν τις απόκριες.

Για πρώτη φορά, οι πολιτιστικοί σύλλογοι (Ηπειρώτες, Μικρασιάτες, Κρήτες, Χιώτες, Κεφαλλονίτες), το Ίδρυμα Ζήση και το Λύκειο Ελληνίδων συνεργάσθηκαν όλοι μαζί με τον Δήμο και χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους μια λαμπερή νύχτα.

Στις 19.30 το συγκρότημα του Συλλόγου των Απανταχού Φλαμπουριωτών Ν. Σερρών και πολλοί μασκαράδες διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν στην πλατεία, στο κέντρο της οποίας δέσποζε μια μεγάλη φωτιά. Τη σκυτάλη πήραν οι Κρήτες, με τη μουσική και τους χορούς του τόπου τους και ακολούθησαν οι υπόλοιποι σύλλογοι.

Στην άκρη της πλατείας ερασιτέχνες ψήστες ετοίμαζαν σουβλάκια και κέρναγαν κρητική τσικουδιά και κρασί. Το συγκρότημα ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ μας ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και πυροδότησε το κέφι μέχρι αργά.

“Απ΄ ό,τι φαίνεται”, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου, “ένας καινούργιος θεσμός δημιουργήθηκε στην πόλη μας .Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά όλους όσοι βοήθησαν και στήριξαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet