Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» με κοινωνικό σκοπό
Αθλητισμός

Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» με κοινωνικό σκοπό

Κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» που διεξάγονται για δεύτερη χρονιά στον Δήμο Αμαρουσίου προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη, και είναι συνδεδεμένοι με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, απηύθυναν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο εκπρόσωπος της All About Running Νίκος Πόλιας, η εκπρόσωπος των Εταιρικών Σχέσεων της WIND Χριστίνα Κοραή και η εκπρόσωπος marketing Manager Ferrero Greece Εύη Γιαννίση, στη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στο dημαρχείο Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο εγγονός του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη και συνονόματός του, Σπύρος Λούης, ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου για τη μεγάλη τιμή στον πρώτο Έλληνα Ολυμπιονίκη, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του κ. Πατούλη.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Γεώργιος Ζήκος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Αθανάσιος Βελής.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «οι αγώνες που διεξήχθησαν για πρώτη φορά πέρσι αγκαλιάστηκαν από τους φίλους του αθλήματος, καταγράφοντας εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών (1.300 δρομείς). Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, φύλου και επιπέδου φυσικής κατάστασης, από απλούς περιπατητές μέχρι και συστηματικούς δρομείς.

»Σκοπός της διοργάνωσης είναι να υποστηρίξει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου, καθώς μέρος των εσόδων από τις δηλώσεις συμμετοχής των δρομέων θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό. Επίσης να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες του Αμαρουσίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου, να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής, τιμώντας τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου, Σπύρο Λούη, αλλά και να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο γνωρίζοντας την ιστορία μας».

Η  εκπρόσωπος των Εταιρικών Σχέσεων της WIND Χριστίνα Κοραή ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «είναι τιμή για τη WIND να συμμετάσχει σ΄ έναν αγώνα προς τιμήν του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη του Σπύρου Λούη», υπογραμμίζοντας ότι «η WIND έχει συνδέσει το όνομα της με το Δρομικό Κίνημα, συνδυάζοντας την προσφορά και την αλληλεγγύη στο κοινωνικό σύνολο. Πενήντα εργαζόμενοί μας θα βρίσκονται στο αγώνα για να τρέξουμε όλοι μαζί».

Η εκπρόσωπος Marketing Manager Ferrero Greece κα Εύη Γιαννίση εκφράζοντας την οδύνη της εταιρείας για την μεγάλη απώλεια του Ιδρυτή της Εταιρείας Μικέλε Φερέρο,   σημείωσε ότι «είμαστε ευτυχείς γιατί ακολουθώντας το δικό του όραμα, τη δική του φιλοσοφία και τις δικές του αξίες είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη διοργάνωση του Δήμου Αμαρουσίου και να ενισχύσουμε την αγάπη και τη χαρά που προσφέρει ο Αθλητισμός. Η άθληση είναι τρόπος ζωής και θα είμαστε και εμείς εδώ για να τρέξουμε μαζί με το Δήμο Αμαρουσίου».

Ο εκπρόσωπος της All About Running Νίκος Πόλιας αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στους φετινούς αγώνες θα σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών». Κάλεσε επίσης τους γονείς να έλθουν με τα παιδιά τους γιατί όπως σημείωσε «είναι σημαντικό να έλθουν σε επαφή με τον αθλητισμό από τη μικρή ηλικία, ώστε να αρχίσουν να δημιουργούν αθλητική συνείδηση και να χαίρονται τον αθλητισμό. Την 1η Μαρτίου ερχόμαστε όλοι στο Μαρούσι, είτε συμμετέχοντας στους αγώνες, είτε ως θεατές, είτε ως εθελοντές, ώστε να κάνουμε ακόμη πιο ισχυρό το μήνυμα ότι η άθληση είναι τρόπος ζωής».

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει:

  • Αγώνες Δρόμου των 10 χλμ. με τη συμμετοχή δρομέων ηλικίας άνω των 16 ετών.  Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 10:00 π.μ. από το άγαλμα του Σπύρου Λούη. Το κόστος συμμετοχής είναι 6 ευρώ (περιλαμβάνει και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα).
  • Αγώνες Δρόμου 5 χλμ.  με τη συμμετοχή δρομέων ηλικίας άνω των 12.  Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:40 π.μ. από το άγαλμα του Σπύρου Λούη.  Το κόστος συμμετοχής είναι 6 ευρώ (περιλαμβάνει και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα).
  • Αγώνα Δρόμου 1 χλμ. για παιδιά με τη συμμετοχή δρομέων ηλικίας από έως 12 ετών. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:10 π.μ. από το δημαρχείο Αμαρουσίου και θα τερματιστεί στο ίδιο σημείο. Η συμμετοχή των παιδιών έως 12 ετών είναι δωρεάν.

Οι εγγραφές των συμμετεχόντων γίνονται μέχρι και την προηγούμενη μέρα των αγώνων διαδικτυακά στον ιστότοπο Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2015.

Η απονομή των επάθλων θα γίνει στις 12:00:

  • Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
  • Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες σε κάθε αγώνα.

Χρονομέτρηση αποτελεσμάτων:

Σε όλους τους αγώνες θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet