Ομπάμα: «Η Δύση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ»
Κόσμος

Ομπάμα: «Η Δύση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ»

Τους ισχυρισμούς ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ και ότι έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών απέρριψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη διάρκεια διάσκεψης που συγκλήθηκε από τον Λευκό Οίκο με θέμα την αντιμετώπιση του ακραίου εξτρεμισμού.

«Η αντίληψη ότι η Δύση βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλάμ αποτελεί ένα άσχημο ψέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. «Όλοι μας, ανεξάρτητα της πίστης μας, έχουμε την ευθύνη να την απορρίψουμε», δήλωσε.

Κάλεσε δε τις μουσουλμανικές κοινότητες «να απωθήσουν όχι μόνο τις διαστρεβλωμένες ερμηνείες του Ισλάμ, αλλά και το ψεύδος ότι έχουμε, κατά κάποιο τρόπο, εμπλακεί σε μια σύγκρουση πολιτισμών».

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες σκοπεύει να συγκαλέσει συνεδρίαση στην οποία θα προσκληθούν θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ο ακραίος εξτρεμισμός αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των πραγματικών απειλών. Ωστόσο, οι σφαίρες δεν αποτελούν το “μαγικό ραβδί’», δήλωσε ο Μπαν. «Οι πύραυλοι μπορεί να σκοτώνουν τους τρομοκράτες. Όμως, η καλή διακυβέρνηση σκοτώνει την τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να προάγουν την ανοχή και την ειρήνη, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα που χρησιμοποιούν οι μαχητές ως προπαγάνδα προκειμένου να πείσουν ανθρώπους να ενταχθούν στις δυνάμεις τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet