Α. Γκιζιώτης, Γ. Σταθόπουλος, Β. Ζορμπάς και στη… μέση τα τοπικά ΜΜΕ
Πρόσωπα

Α. Γκιζιώτης, Γ. Σταθόπουλος, Β. Ζορμπάς και στη… μέση τα τοπικά ΜΜΕ

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, ξεκίνησε με τη μη έγκαιρη ενημέρωση της ιστοσελίδας του Δήμου Αγίας Παρασκευής για τη λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων. Επεκτάθηκε στη μεταχείριση των τοπικών ΜΜΕ, με αφορμή σχόλιο-κριτική του τέως δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ενημερώνει πρώτα «φιλικό» του site και μετά την ιστοσελίδα του Δήμου. Συνεχίστηκε με την άρνηση του γεγονότος από τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε τα τοπικά ΜΜΕ για το γεγονός ότι αποστέλλει, χωρίς διακρίσεις, τις ανακοινώσεις του Δήμου (σ.σ. σε ό,τι αφορά το enypografa.gr όντως ισχύει αυτό). Μάλιστα, ο δήμαρχος… επέστρεψε τα πυρά στον κ. Β. Ζορμπά, θυμίζοντάς του τις δικές του «φιλικές σχέσεις» με έτερο τοπικό μέσο του Δήμου… Ολοκληρώθηκε δε, με την επισήμανση διαφημιστικής καταχώρησης Νομικού Προσώπου του Δήμου σε συγκεκριμένο τοπικό Μέσο.

Και κάπου εκεί παρενέβη ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, για… να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης, αφού αναρωτήθηκε για τον τρόπο επιλογής του τι και πώς διαφημίζεται από τη διοίκηση, ανέφερε το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ισότιμη μεταχείριση των τοπικών ΜΜΕ (εφημερίδες και διαδικτυακούς τόπους), προκειμένου να μπορούν κι αυτά να επιτελούν τον ρόλο τους, στο πλαίσιο τους πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε και το άλλο αυτονόητο, αλλά δυστυχώς… ξεχασμένο: ότι και τα τοπικά ΜΜΕ δεν πρέπει να «στοιχίζονται» πίσω από συγκεκριμένα πρόσωπα και παρατάξεις, αλλά να υπηρετούν το αγαθό της ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος δεν άφησε χαμένη την «πάσα» κι έσπευσε να πει στον κ. Α. Γκιζιώτη ότι βρίσκει ενδιαφέρουσα την τοποθέτησή του και αναμένει τις συγκεκριμένες προτάσεις του για το θέμα.

Ελπίζουμε ότι τα παραπάνω θα αποτελέσουν όντως αντικείμενο ουσιαστικής διαβούλευσης μεταξύ όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, οδηγώντας σε ουσιαστικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του, το enypografa.gr προσυπογράφει ανεπιφύλακτα την τοποθέτηση του κ. Α. Γκιζιώτη (ιδιαίτερα στο κομμάτι των υποδείξεών του προς τα τοπικά ΜΜΕ) και χαίρεται για τα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε ο δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος.

Αισθάνεται όμως την ανάγκη να σημειώσει και ένα παράπονο (μακριά από εμάς οι καταγγελίες) προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Από τη στιγμή που ο κ. Β. Ζορμπάς απαιτεί την ισότιμη ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ, θα πρέπει πρώτος να δίνει το καλό παράδειγμα. Δυστυχώς, όμως, τις δικές του ανακοινώσεις τις προωθεί μόνο προς… επιλεγμένα Μέσα, στερώντας από το enypografa.gr τη δυνατότητα να ενημερώσει ολοκληρωμένα τους επισκέπτες του ειδησεογραφικού ιστοτόπου του. Κι αυτό, παρά τη συνειδητή στάση των ίσων αποστάσεων που έχουμε διατηρήσει ως Δημοσιογραφικό Μέσο, τόσο προεκλογικώς όσο και μετεκλογικώς, αλλά και τις παροτρύνσεις μας προς τον τέως δήμαρχο να μας ενημερώνει για οποιαδήποτε δράση γύρω από εκείνον και την παράταξη που εκπροσωπεί.

Φανταζόμαστε ότι πρόκειται για κάποια παράλειψη και όχι για συνειδητή επιλογή, καθώς η αντιμετώπιση του κ. Β. Ζορμπά (όπως και οποιουδήποτε άλλου τοπικού πολιτικού παράγοντα στους έξι Δήμους που καλύπτουμε δημοσιογραφικά) από το enypografa.gr ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να παραμένει στο αυστηρό και απαραβίαστο -για εμάς- πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet