Ροή Ειδήσεων
Παιδιά και ηλικιωμένοι τραγούδησαν και διάβασαν παραμύθια στον Παιδικό Σταθμό Αναβρύτων Παιδιά και ηλικιωμένοι τραγούδησαν και διάβασαν παραμύθια στον Παιδικό Σταθμό Αναβρύτων Κλείνει ο παράδρομος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού Κλείνει ο παράδρομος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού Ο.Β. Νέας Αριστεράς Ηρακλείου Αττικής: Ο έλεγχος για την ασφάλεια έπρεπε να έχει γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία Ο.Β. Νέας Αριστεράς Ηρακλείου Αττικής: Ο έλεγχος για την ασφάλεια έπρεπε να έχει γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία Το Χαλάνδρι περνά στην εποχή της Smart City Το Χαλάνδρι περνά στην εποχή της Smart City Π. Μανούρης: Θα πάρουμε ένα δάνειο για τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις μικρές πλατείες Π. Μανούρης: Θα πάρουμε ένα δάνειο για τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις μικρές πλατείες Παιδιά και ηλικιωμένοι τραγούδησαν και διάβασαν παραμύθια στον Παιδικό Σταθμό Αναβρύτων Παιδιά και ηλικιωμένοι τραγούδησαν και διάβασαν παραμύθια στον Παιδικό Σταθμό Αναβρύτων Κλείνει ο παράδρομος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού Κλείνει ο παράδρομος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Χολαργού Ο.Β. Νέας Αριστεράς Ηρακλείου Αττικής: Ο έλεγχος για την ασφάλεια έπρεπε να έχει γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία Ο.Β. Νέας Αριστεράς Ηρακλείου Αττικής: Ο έλεγχος για την ασφάλεια έπρεπε να έχει γίνει πριν ανοίξουν τα σχολεία Το Χαλάνδρι περνά στην εποχή της Smart City Το Χαλάνδρι περνά στην εποχή της Smart City Π. Μανούρης: Θα πάρουμε ένα δάνειο για τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις μικρές πλατείες Π. Μανούρης: Θα πάρουμε ένα δάνειο για τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις μικρές πλατείες

Πάνω από 100 εθελοντές καθάρισαν τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού στην Αγία Παρασκευή

Πάνω από 100 εθελοντές καθάρισαν τον Υμηττό και τον Λόφο Τσακού στην Αγία Παρασκευή

Δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και την Κυριακή 14 Απριλίου προχώρησαν στον καθαρισμό του Υμηττού και του Λόφου Τσακού, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης «Let’s do it Greece», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού- ΣΕΠΠΒ/ΑΤΥ.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης, αφού καλωσόρισε όλους τους εθελοντές, τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους στη δράση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα  η πόλη μας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η δύναμη για να γίνουμε όλοι η αλλαγή που περιμένουμε κρύβεται στο μαζί. Η μαζική σας συμμετοχή στη σημερινή μας δράση αποδεικνύει πως μας νοιάζει. Μας νοιάζει να προστατεύσουμε το βουνό μας, το πράσινο της πόλης μας. Μας νοιάζει να περιφρουρήσουμε το περιβάλλον και να θωρακίσουμε την πόλη μας, ενόψει μάλιστα και την έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Θα είμαστε εδώ και θα γινόμαστε, όποτε απαιτείται, ασπίδα για το πράσινο μας, που είναι πολύτιμο για όλους μας».

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και αντιδημάρχων, συμμετείχαν διασώστες από το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών  (ΙΔΑΦΚ), το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και μία ομάδα προσκόπων, εθελοντές της οργάνωσης we4all και της humanity Greece, μέλη του Αθλητικού Σωματείου Αγίας Παρασκευής, μέλη της Ένωσης Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, υπό τον πρόεδρό τους Αντώνη Κούκουζα, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για τη σημασία της πρόληψης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σχετικά με τους τρόπους μείωσης των αποβλήτων μίλησε η περιβαλλοντολόγος, ειδική συνεργάτης του Δήμου Κατερίνα Καπετανάκη.

Δημοφιλή άρθρα