6 προτάσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων για την αποτροπή των τροχαίων στην πόλη
Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων
Βριλήσσια

6 προτάσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων για την αποτροπή των τροχαίων στην πόλη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, όπως είχε δεσμευτεί, έθεσε με ερώτησή της προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2024, το μείζον ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων στην πόλης, καταθέτοντας το σκεπτικό της, καθώς και τις προτάσεις της προς τη διοίκηση του Δήμου.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Βασίλης Αρχιμανδρίτης, «τα τροχαία ατυχήματα στα Βριλήσσια είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, το οποίο δυστυχώς επαναλαμβάνεται διαχρονικά. Από τη στιγμή όμως που επαναλαμβάνεται, τότε αυτό σημαίνει ότι δεν έχει αντιμετωπιστεί όπως θα έπρεπε».

Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη κατέθεσε έξι προτάσεις, οι οποίες ίσως δεν λύνουν το πρόβλημα, όπως σημειώνει, αλλά το αντιμετωπίζουν στο μέτρο που μπορεί και πρέπει να ενεργεί κάθε διοίκηση.

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων είναι οι εξής:

  1. Εδώ και τώρα πρέπει να προχωρήσει η συντήρηση του οδικού δικτύου της πόλης. Όχι με τσιμεντένια μπαλώματα στις τρύπες, αλλά με ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση στους δρόμους της πόλης. Θυμίζουμε ότι εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει καμία τέτοια αναγκαία εργασία. Και αυτό το έργο δεν είναι φυσικά ατομική ευθύνη, αλλά άφευκτη ανάγκη που πρέπει να καλύψει η τοπική και κεντρική διοίκηση.
  2. Να αντιμετωπιστούν άμεσα οι κατασκευαστικές ατέλειες των εργολάβων με την ολοκλήρωση των διαφόρων εργασιών που πραγματοποιούν στην πόλη και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες τους, αν και όταν χρειάζεται.
  3. Να ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής και συντήρησης των διαβάσεων, ιδίως σε νευραλγικά και επικίνδυνα σημεία της πόλης (λεωφόρους, σχολεία, πάρκα, καταστήματα κ.λπ.).
  4. Να τοποθετηθούν άμεσα σήματα σύγχρονης τεχνολογίας (ηλιακό παλλόμενο φανάρι σήμανσης, ηλιακό παλλόμενο στοπ, ανακλαστήρες οδοστρώματος κ.λπ.).
  5. Να ξεκινήσει άμεσα η ενίσχυση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας των κατοίκων της πόλη (οδηγών και πεζών), ιδιαίτερα των μαθητών, με την αξιοποίηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται στο πάτημα Χαλανδρίου. Η κυκλοφοριακή παιδεία είναι υποχρέωση της πολιτείας και δεν μπορεί αυτή η υποχρέωση να μεταφέρεται πάντα στην ατομική ευθύνη.
  6. Ενίσχυση των ΜΜΜ.

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Βριλησσίων για τα τροχαία ατυχήματα:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet