Γ. Πισιμίσης: Για πρώτη φορά καθαρίζεται το δάσος του Αγίου Θεοκλήτου
Κοινωνία

Γ. Πισιμίσης: Για πρώτη φορά καθαρίζεται το δάσος του Αγίου Θεοκλήτου

Σε διευκρινίσεις για τον καθαρισμό του δάσους του Αγίου Θεοκλήτου προχώρησε ο δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης. Σε σχετική ανακοίνωση, εξηγεί πώς αποφασίστηκε το έργο, με ποιον τρόπο υλοποιείται και με ποια στόχευση.

Η πλήρης δήλωση του δημάρχου έχει ως εξής:

«Για την ένταξη του Δήμου μας στο πρόγραμμα Antinero III του Υπουργείου Περβάλλοντος και Ενέργειας είχα ενημερώσει πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο ήδη από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου. Το Συμβούλιο ενημερώθηκε ξανά στη συνεδρίαση της 24ης Ιουλίου. Την ένταξη αυτή, μάλιστα, καταφέραμε και την πετύχαμε για πρώτη φορά στα Βριλήσσια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί βασικό εργαλείο για την πρόληψη και την προστασία των δασών της χώρας και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πληθώρα περιοχών και για πρώτη φορά στα Βριλήσσια, στο δάσος του Θεόκλητου, στα Άνω Βριλήσσια.

Ο καθαρισμός στον Θεόκλητο γίνεται βάσει μελέτης του Δασαρχείου Πεντέλης, την οποία έχουν επιμεληθεί ειδικοί επιστήμονες και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος του Δήμου μας. Στόχος του καθαρισμού είναι η προστασία του δάσους μέσω της προληπτικής παρέμβασης για την αποφυγή του κινδύνου ανάπτυξης και επέκτασης της πυρκαγιάς, υπό το πρίσμα, μάλιστα, ότι το πανέμορφο δάσος μας βρίσκεται δίπλα στον αστικό ιστό. Σε κάθε περίπτωση ο καθαρισμός γίνεται στη βάση του απόλυτου σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και με τα απαραίτητα μεθοδολογικά εργαλεία της επιστήμης.

Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο δάσος των Άνω Βριλησσίων και ίσως είναι λογικό, σε ένα βαθμό, να προκαλούνται κάποια ερωτηματικά και ανησυχίες. Ωστόσο, ο μοναδικός γνώμονας της παρέμβασης είναι η προστασία του δάσους, η φροντίδα και ανάδειξή του. Η παρουσία τόσο του Δασαρχείου, όσο και των υπηρεσιών του Δήμου μας είναι συνεχής. Σύντομα το έργο θα τελειώσει και είμαι βέβαιος πως η τελική αξιολόγηση θα είναι θετική».

Προηγούμενο άρθρο

Γ. Πισιμίσης: Για πρώτη φορά καθαρίζεται το δάσος του Αγίου Θεοκλήτου

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet