Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βαρνάβα – Επικίνδυνη η κατάσταση
Φωτογραφία: in.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βαρνάβα – Επικίνδυνη η κατάσταση

Έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Βασίλη Βαθρακογιάννη το βράδυ της Κυριακής (11/08) με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στον Βαρνάβα Αττικής με τη φωτιά να καίει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όπως αναφέρει το in.gr, «παραμένει επικίνδυνη η κατάσταση, αφού η πυρκαγιά εξελίσσεται ανάμεσα σε κατοικίες έχοντας προκαλέσει και ζημιές». 

Δέκα μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από οικισμούς 

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδοθεί 10 μηνύματα από το 112. Τα τελευταία 4 μηνύματα εκδόθηκαν για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς  Σταμάτα, Μικροχώρι Ωρωπού, Γραμματικό, Ροδόπολη και Αμυγδαλέζα Σταμάτας. 

400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή οι κύριες γραμμές άμυνας έχουν αναπτυχθεί βόρεια, στο Μικροχώρι Ωρωπού, ανατολικά, στο Γραμματικό και νότια, στη Σταμάτα, με στόχο να μπορέσουν να ανακόψουν την πυρκαγιά. Επιχειρούν 400 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών. Από αέρος μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 29 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 16 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους. 

Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διασώσεις πολιτών, που εγκλωβίστηκαν επειδή αρνήθηκαν να  απομακρυνθούν.

Από την έναρξη της φωτιάς «το πρώτο εναέριο μέσο, εκτελώντας έμφορτη περιπολία, πραγματοποίησε ρίψη, 5 λεπτά μετά και σε 10 λεπτά επιχείρησαν οι πρώτες επίγειες δυνάμεις» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Π.Υ., όμως «οι ισχυροί άνεμοι την εξάπλωσαν αστραπιαία, δημιουργώντας της ακραία συμπεριφορά, με συνεχόμενες κηλιδώσεις και νέα μέτωπα πίσω από τις γραμμές ανάσχεσης».

Έκκληση στους πολίτες

«Επειδή λοιπόν σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έχουν εγκλωβιστεί και πυροσβέστες και επειδή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι και τις επόμενες ώρες, επαναλαμβάνουμε την έκκληση προς τους κατοίκους των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά προκειμένου να ακολουθούν υποχρεωτικά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών» ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Πηγή: in.gr

Προηγούμενο άρθρο

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Βαρνάβα - Επικίνδυνη η κατάσταση

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet