Δημοκρατική Συνεργασία: Η «πρεμούρα» της δημάρχου Πεντέλης αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής εκτροπής
Πολιτική

Δημοκρατική Συνεργασία: Η «πρεμούρα» της δημάρχου Πεντέλης αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής εκτροπής

Μαίνονται στην Πεντέλη οι φωτιές που άναψε η σύγκληση Δ.Σ. στις 19/8, με κύριο θέμα τη διευθέτησης της αμοιβής της γνωστής δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Στεργίου για το Μάτι. Μετά την παράταξη Συμπολιτεία και την ανακοίνωση που εξέδωσε, οργισμένη αντίδραση ακολούθησε και από την παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, «Η πρεμούρα της δημάρχου για σύγκλιση Δ.Σ. κεκλεισμένων των θυρών, έκρυβε επίσπευση “ανταποδοτικών υπηρεσιών” προς πρώην δήμαρχο», τονίζοντας ότι «Ο αυταρχισμός της δημάρχου αγγίζει τα όρια της δημοκρατικής εκτροπής».

Επίσης, καλεί τη δήμαρχο να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα της πόλης αναφέροντας «Ορίστε άμεσα ανοικτό Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφική πυρκαγιά και της συνέπειές της».

Παρατίθεται η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης:

«Ο αυταρχισμός της δημάρχου κας Κοσμοπούλου στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου αγγίζει πλέον τα όρια της δημοκρατικής εκτροπής.

Τελευταίο συμβάν που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρεμούρα της για “ετσιθελικό” ορισμό Δ.Σ. στις 12 Αυγούστου για να περάσει, απ’ ό,τι εκ των υστέρων απεκαλύφθη, το θέμα εκ νέου διευθέτησης της αμοιβής της γνωστής δικηγορικής εταιρείας που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Στεργίου για το Μάτι με το ποσό των 49.600,00 ευρώ.

Την ώρα που κυριολεκτικά καιγόταν η πόλη, στις 2:00 το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Όθων Δημοσθένους, προκλητικά όριζε τη 13η Αυγούστου για νέα συνεδρίαση.

Αφού τελικά ματαιώθηκε η 13η λόγω κήρυξης της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όρισαν τη 19η Αυγούστου κεκλεισμένων των θυρών (!), μόνο διαδικτυακά, με την ίδια ημερήσια διάταξη και φρόντισαν να περάσουν στοιχισμένοι μια σειρά θέματα που δεν ήταν επείγοντα.

Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα, απείχαμε από την όλη διαδικασία, πλην του θέματος του Αγίου Δημητρίου Πεντέλης, για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και ζητούμε να επανέλθει και να συζητηθεί διεξοδικά σε διά ζώσης Δημοτικό Συμβούλιο.

Κα Δήμαρχε, δεν μπορεί να κρύβεστε άλλο, όλα στο φως !

Καλέστε, ως οφείλετε, άμεσα με τον πρόεδρο το Δ.Σ. για να συζητήσουμε συνθετικά τι έφταιξε για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές, τι πρέπει να γίνει για τους πληγέντες συμπολίτες μας, το περιβάλλον, την πόλη και πώς θα αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις.

Βάλτε τέρμα στον αυταρχισμό σας, δεν είναι καλός σύμμαχός σας.

Αν όχι, εμείς δεν θα τον ανεχθούμε άλλο!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet