1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας: Οι μαθητές της Νέας Ερυθραίας επιστρέφουν στο σχολείο τους
Κοινωνία

1ο Δημοτικό Ν. Ερυθραίας: Οι μαθητές της Νέας Ερυθραίας επιστρέφουν στο σχολείο τους

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας, πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο, είναι έτοιμο, ασφαλές και λειτουργικό, να υποδεχθεί ξανά με το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο αγιασμός και τα εγκαίνια του ιστορικού αυτού σχολείου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 π.μ.

Για να φτάσουμε όμως στα εγκαίνια και την πολυπόθητη επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τους, χρειάστηκε σειρά ενεργειών. Ειδικότερα,

Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε στις 23-7-2018. Τελικά μετά από πολυετείς, χρονοβόρες, γραφειοκρατικές διαδικασίες, το έργο της «στερέωσης και αποκατάστασης του διατηρητέου κτηρίου και προσθήκης στατικώς ανεξάρτητου κτηρίου», άρχισε τον Δεκέμβριο του 2020, με συνολική δαπάνη προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Το έργο αφορά στη στερέωση και αποκατάσταση δύο διατηρητέων κτηρίων (ΚΤ Ι και ΚΤ ΙΙ),  καθώς και την προσθήκη ενός νέου τριώροφου κτηρίου (ΚΤ ΙΙΙ) στατικώς ανεξάρτητου, για τη λειτουργία ενός Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, δυναμικότητος 300 μαθητών.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, προχώρησε στον συντονισμό πολλών αναγκαίων διαδικασιών, όπως ήταν η τοποθέτηση υποσταθμού μέσης τάσης του ΔΕΔΔΗΕ προς επαύξηση της παροχής ρεύματος, ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία κλιματισμού με ψύξη-θέρμανση για όλο το κτήριο.

Σημαντικό ρόλο στον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας έπαιξε η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς, με τις παρεμβάσεις της. Αρχικά έγινε περιποίηση του κήπου με κλαδέματα και κοπές ξερών δένδρων και θάμνων και  φυτεύτηκαν συνολικά 18 νέα δένδρα και 100 θάμνοι για την αισθητική αναβάθμιση και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών μικροκλίματος (σκίασης, θερμικής άνεσης, αντιανεμικής προστασία κ.λπ.) για τους μαθητές.

«Το νέο σχολείο “κόσμημα” αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας στη δημοτική Ενότητα της Ν. Ερυθραίας. Ένα έργο που ζητούσαν οι δημότες μας εδώ και πολλά χρόνια, αναδεικνύοντας το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει στα εκπαιδευτικά δρώμενα της πόλης και της χώρας μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet