Πιο… «cat friendly» ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Πιο… «cat friendly» ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Με την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού προγράμματος για τις αδέσποτες γάτες της περιοχής, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται «για την τοποθέτηση των δύο πρώτων σπιτιών, που θα προσφέρουν στους τετράποδους φίλους μας ασφάλεια, τροφή και νερό. Η δράση περιλαμβάνει συνολικά 19 σπιτάκια και θα ονομαστεί “Αρετή Δημητροπούλου”, στη μνήμη της αξέχαστης κτηνιάτρου που έφυγε νωρίς από κοντά μας, τον περασμένο Αύγουστο».

«Σήμερα είναι η πρώτη φορά που γιορτάζουμε την ημέρα αυτή χωρίς την Αρετή», είπε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Χαράλαμπος Μπονάτσος.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι το οποίο θα κρατά τη μνήμη της ζωντανή. Έτσι αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομά της στη συγκεκριμένη δράση. Και φυσικά δεν είναι το μόνο που θα γίνει στη μνήμη της Αρετής Δημητροπούλου, ενός ανθρώπου αγαπητού σε όλους, που έχαιρε σεβασμού και εκτίμησης για το φιλοζωικό της έργο και όχι μόνο. Περιέθαλπε όποιο ζώο βρισκόταν σε ανάγκη, χωρίς οικονομικό όφελος, ανεξαρτήτως του εάν η ιατρική φροντίδα περιλαμβανόταν στην όποια σύμβαση με τον Δήμο. Η κληρονομιά της, η παρακαταθήκη που μας αφήνει, θα παραμείνει αξέχαστη».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αδέσποτων Ζώων και Ζώων Συντροφιάς, Εθελοντισμού και Νεολαίας Γιάννης Δελακουρίδης τόνισε: «Την Αρετή αγαπούσαμε πάρα πολύ όλοι, την είχαμε σαν αδερφή μας. Ειναι σημαντικό ότι κάθε μέρα θα γίνεται και κάτι για την Αρετή. Θα έρχεται μια ψυχούλα, ένα γατάκι, θα τρέφεται και θα μπορεί να βρει καταφύγιο στα σπιτάκια. Η δράση “Αρετή Δημητροπούλου” θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη και την καλοσύνη της».

Τα σπιτάκια, τα οποία σχεδιάστηκαν από τη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αμαλία Πανταζοπούλου (κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό που οργάνωσε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού), είναι μια χορηγία της εταιρίας Novibet και του προγράμματος «Novipet»

Τα 19 σπιτάκια χωρίζονται σε δύο επίπεδα με ξεχωριστές εισόδους, έχουν ανοιγόμενη οροφή και περιλαμβάνουν σκεύη φαγητού και νερού, ενώ έχει προβλεφθεί ο καθαρισμός και η συντήρησή τους τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα σπιτάκια τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

  • Νέο Ψυχικό: 1. Πλατεία Σπετσών (πάρκο), 2. Πλατεία Ελευθερίας (οδός Δροσίνη), 3. Μιστράλ και Πίνδου (πλατεία Λαμπράκη), 4. Αγία Σοφία, 5. Βαλλιάδη (πάρκο Άγιος) Ρήγα Φεραίαου, 6. Σπυροπούλειο ( Ολυμπιονικών 206-208).
  • Ψυχικό: 1. Οδός Έρσης (απέναντι από το άλσος Αμαδρυάδων), 2. Πάρκο Ζογγολόπουλου, 3. Δημοτικό κατάστημα (ΚΕΠ), 4. Δημαρχείο Μαραθωνοδρόμου 95, 5. Δημαρχείο Στρατηγού Καλλάρη 13, 6. Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου (πλατεία Σολωμού).
  • Φιλοθέη: 1. Πικιώνη (2), 2. Λουκή Ακρίτα και Κολοκοτρώνη, 3. Αγία Φιλοθέη, 4. Ρίμινι και Πίνδου (Πρόσκοποι), 5. Δημοτικό κατάστημα (οδός Καλλιγά), 6. Δημοτικό κτίριο ΚΕΠ (οδός Κύπρου 48 και Παπαφλέσσα).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet