Το «ξεχασμένο» ΕΘΙΑΓΕ θυμάται η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Ποιότητα Ζωής

Το «ξεχασμένο» ΕΘΙΑΓΕ θυμάται η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Ξεχάστηκε το ζήτημα του κτήματος ΕΘΙΑΓΕ και της αξιοποίησης αυτού προς όφελος των πολιτών, το οποίο είχε ανακινηθεί λόγω προσπάθειας πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, ζητώντας από τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης και από την Επιτροπή φορέων και πολιτών που είχε συσταθεί για το κτήμα να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διατήρηση και αξιοποίησή του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μια ξεχασμένη υποχρέωση

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε που σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι παρατάξεις ασχολήθηκαν με ιδιαίτερη αγωνιστική διάθεση για το θέμα του ΕΘΙΑΓΕ που τόσο πολύ απασχόλησε την κοινή γνώμη της πόλης μας. Τότε όλοι είχαν υποσχεθεί πως θα αγωνιστούν για να μείνει το ΕΘΙΑΓΕ στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ή να αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο επ ωφελεία των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των κατοίκων της Λυκόβρυσης στα όρια της οποίας βρίσκεται το κτήμα.

Οι μήνες πέρασαν και το θέμα ξεχάστηκε!!! Βγήκαν βλέπεις πιο «σοβαρά θέματα» στην επιφάνεια τα οποία απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο όπως οι εσωτερικοί διαξιφισμοί μεταξύ των μεγαλοσχημόνων του Δήμου μας, οι αμφισβητήσεις του παρεχόμενου έργου τους και οι υπόνοιες για κακοδιαχείριση των οικονομικών τους, η έντονη προσωπική προβολή κάποιων. Ο δήμαρχος να κάνει συνεχόμενες ανώνυμες και αόριστες καταγγελίες, να μην απαντά σε σοβαρά θέματα, ξεχνώντας τον θεσμικό του ρόλο, μειώνοντας έτσι κάποιο έργο του προέδρου του Δ.Σ., των αντιδημάρχων αλλά και συμβούλων της παράταξής του.

Πόσο αλήθεια είχαμε προσπαθήσει από το καλοκαίρι να οριοθετήσουμε το τι σημαίνει διοίκηση του Δήμου και τι προσδοκούν οι συμπολίτες μας από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι ακόμη στην αρχή της θητείας του!!! Πόσο είχαμε τότε επιμείνει για την απαγκίστρωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου από παλαιοπαραταξιακές πρακτικές και καταστάσεις που μόνο κακό κάνουν στον Δήμο μας και οπισθοδρομούν την ανοδική του πορεία, κάτι που το είχαν προεκλογικά όλοι υποσχεθεί.

Τα γράφουμε αυτά γιατί με αφορμή το ξεχασμένο θέμα του ΕΘΙΑΓΕ μας ήρθαν αυθόρμητα στο νου μας και μας γεμίζουν θλίψη και απογοήτευση. Από τότε η Επιτροπή ΕΘΙΑΓΕ δεν συνεκλήθη ποτέ μέχρι σήμερα και το θέμα μοιάζει να πηγαίνει στα αζήτητα των αρχείων του Δήμου λες και έχει λυθεί ήδη με τον καλύτερο τρόπο!!!

Κύριοι της σημερινής δημοτικής αρχής προσπαθήστε να καταλάβετε πως τα προβλήματα του Δήμου μας είναι πολλά και ποικίλα και απαιτούν σύνεση, συναίνεση, εργατικότητα και διάθεση θυσιαστικής προσφοράς. Το θέμα του ΕΘΙΑΓΕ δεν πρέπει να αφεθεί αμαχητί στα διαπλεκόμενα συμφέροντα των ισχυρών. Χρειάζεται αγώνας και πείσμα στην προσπάθειά μας. Ο Δήμος πρέπει να οδηγεί τον δρόμο σ΄ αυτόν τον αγώνα! Ας τον συνεχίσουμε και ας τον χάσουμε τελικά!!! Θα έχουμε όμως αγωνιστεί! Γιατί όπως έγραφε στα απομνημονεύματά του ο Τσόρτσιλ: Αγώνας χαμένος είναι αυτός που δεν έγινε ποτέ!!!

Αναμένουμε τις καλές σας πρωτοβουλίες!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet