Β. Σπανάκης: Σημαντικός ο θεσμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τοπικές κοινωνίες
Υπουργεία

Β. Σπανάκης: Σημαντικός ο θεσμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τοπικές κοινωνίες

Στην 1η διήμερη Ολομέλεια των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων Ελλάδος (19- 20 Οκτωβρίου), που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης.

Ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι με τη σύγκληση της 1ης Ολομέλειας των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων Ελλάδος γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων και την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους τόσο μεταξύ τους, σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με την πολιτική ηγεσία και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Εσωτερικών. Πρόσθεσε δε, ότι είναι απαραίτητη και η συνεργασία του Δικτύου των προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων Ελλάδος με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο και την προσφορά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στις τοπικές κοινωνίες και μίλησε εκτενώς για τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Συμβουλίων, καθώς και τις αλλαγές που θα φέρει ο νέος Κώδικας των Δήμων. Επίσης, ο κ. Σπανάκης υπενθύμισε ότι, μόνο για το 2024, η πρόσθετη χρηματοδότηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ μίλησε για το Πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», που θα περιλαμβάνει την ανακαίνιση αύλειων χώρων σχολικών συγκροτημάτων. Τέλος, ο υφυπουργός τόνισε την ανάγκη ενός συνεχούς και ανοικτού διαλόγου του υπουργείου Εσωτερικών με τους προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων και συνεχάρη τους διοργανωτές για τη δημιουργία αυτού του Δικτύου. 

Προηγούμενο άρθρο

Β. Σπανάκης: Σημαντικός ο θεσμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου για τις τοπικές κοινωνίες

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet