Συμμαχία Πολιτών: «Πολλά τα ερωτηματικά για το επισιτιστικό πρόγραμμα»
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: «Πολλά τα ερωτηματικά για το επισιτιστικό πρόγραμμα»

Στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Μαρτίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης θα συζητηθεί το ζήτημα του επισιτιστικού προγράμματος για απόρους, ύστερα από αίτημα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (βλέπε δημοσίευμα Ζητούν εξηγήσεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα για απόρους).

Η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοί της δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να «τους χρησιμοποιεί για τα δικά του σχέδια», «εν ονόματι», όπως αναφέρει, «δήθεν του κοινού συμφέροντος» και καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην γίνουν «μαριονέτα» κανενός εγκρίνοντας αποφάσεις που «έχουν ληφθεί από κέντρα εκτός του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Γιατί ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε κανέναν για το επισιτιστικό πρόγραμμα απόρων;

Μετά από την γραπτή αίτηση έντεκα συμβούλων της αντιπολίτευσης συγκαλείται επιτέλους αύριο Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης για να ενημερωθεί και να συζητήσει το «Πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για απόρους» το οποίο στηρίζεται σε ευρωπαϊκά κονδύλια και προβλέπει τη διάθεση περίπου 145 εκατομμυρίων ευρώ στην Αττική. Το θέμα είναι σοβαρό από κάθε πλευρά, αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Μαυρίδης, δεν φρόντισε να ενημερώσει την πόλη και οι οποίες κινήσεις του καλύφθηκαν από σκιές αδιαφάνειας. Δεν γνωρίζουμε αν η πολιτική του αυτή οφείλεται σε αδιαφορία ή σκοπιμότητα.

Για το ποιος θα έχει το «επάνω χέρι» στον Βόρειο Τομέα διαβάσαμε στα ΜΜΕ ότι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε κάποιους δήμους της περιοχής μας και στην Περιφέρεια. Από τον Τοπικό Τύπο πληροφορηθήκαμε, επίσης και τις… δεσμευτικές κινήσεις του δημάρχου κ. Μαυρίδη. Κινήσεις όμως που γίνονται δίχως την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Άρα δεν έχουν θεσμική νομιμοποίηση.

Η Συμμαχία Πολιτών προτού ενημερωθεί υπεύθυνα δεν θα τοποθετηθεί υπέρ της μιας ή της άλλης λύσης. Δεν θα πάει υπέρ ή κατά της συνεργασίας με την Περιφέρεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις  προέχει το συμφέρον της πόλης. Θα αναμέναμε λοιπόν από τον δήμαρχο να είχε όχι απλώς την ευαισθησία αλλά την υποχρέωση να ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα την πόλη και τους εκπροσώπους της, την ώρα μάλιστα που μας λέει ότι… χάνονται οι προθεσμίες. Γι΄ αυτό όφειλε να είχε συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι να υποχρεώνεται να φέρει το θέμα μετά από γραπτή αίτηση τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η θέση της δικής μας παράταξης είναι μια και ξεκάθαρη. Δηλώνουμε έτοιμοι για συνεννόηση, όπως κάνουμε πάντα όταν το απαιτεί το καλό του Δήμου μας και λειτουργούμε χωρίς σκοπιμότητες και κοκορομαχίες, βάζοντας μπροστά μόνο την ουσία. Όμως σε κανέναν δεν επιτρέπουμε να μας χρησιμοποιεί για τα δικά του σχέδια, εν ονόματι δήθεν του κοινού συμφέροντος. Και ελπίζουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο κανένας δεν θα δεχτεί να γίνει «μαριονέτα» κανενός και να εγκρίνει αποφάσεις που έχουν ληφθεί από κέντρα εκτός της πόλης μας.

Τα ερωτηματικά στα οποία καλείται να απαντήσει αύριο ο δήμαρχος είναι πολλά. Και θα τεθούν. Η πόλη μας από αυτή την ιστορία πρέπει να βγει κερδισμένη. Και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει με τα συμφέροντά της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet