Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: “Νέα ήθη στον Δήμο μας από τη διοίκηση του Τ. Μαυρίδη”
Πολιτική

Κοινωνία Ενεργών Πολιτών: “Νέα ήθη στον Δήμο μας από τη διοίκηση του Τ. Μαυρίδη”

Με ανακοίνωσή της, η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσου Μαυρίδη για “εισαγωγή νέων ηθών” στη διοίκηση του Δήμου, με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την επισιτιστική συνδρομή για απόρους, αλλά και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα γύρω από το Νομικό Πρόσωπο ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός).

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κανείς δε φανταζόταν, όταν προεκλογικά όλοι μιλούσαν για συνεργασία σε σοβαρά θέματα του Δήμου, ότι η αντιπολίτευση θα το έκανε πράξη από την πρώτη στιγμή, σε αντίθεση με την πλειοψηφούσα παράταξη και διοίκηση του Δήμου σήμερα, που αδυνατεί ακόμα και να τη προσεγγίσει!

Στη συζήτηση που η μειοψηφία προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για απόρους», αντί να τεθούν τα ζητήματα που αφορούν στο πρόγραμμα, ενημερωθήκαμε για τη διένεξη του δημάρχου και της Περιφέρειας με αντικείμενο την πρωτοκαθεδρία του προγράμματος , ανάμεσα στην περιφέρεια και τον Δήμο Αμαρουσίου!

Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο γίναμε μάρτυρες της διάλυσης της θεατρικής ομάδας του Δήμου. Όταν προεκλογικά ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης συναντιόταν με τη Θεατρική Ομάδα Πεύκης και της υπόσχονταν την αδιάλειπτο συνέχεια του πολιτιστικού της έργου αν εκλεγεί δήμαρχος, δεν περιμέναμε να είναι σήμερα συνυπεύθυνος με την πρόεδρο του ΠΕΑΠ για τη διάλυσή της!

Κανείς δεν περίμενε ότι μια καλλιτεχνική ομάδα με τέτοιο έργο και προσφορά στον Δήμο μας θα εξωθείτο σε διάλυση (μετά τη διάλυση της θεατρικής ομάδας Λυκόβρυσης). Απλώς στην ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής κυριαρχεί το σχεδόν ξεχασμένο, και σε κάθε περίπτωση άκρως διχαστικό, «ήσασταν της προηγούμενης προέδρου». Μόνο που αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί τη θεατρική ομάδα η προηγούμενη πρόεδρος τη βρήκε και την «κέρδισε», δεν τη διέλυσε επειδή άλλοι τη δημιούργησαν.

Επιπλέον τα «νέα ήθη» της ηγετικής ομάδας, που διαφεντεύει ως φεουδάρχης τους κατοίκους του Δήμου μας, επεκτείνονται και σε πρωτόγνωρες, πρακτικές, όπως:

  • Για να είναι κάποιος κάτοικος εθελοντής και μάλιστα στην παραγωγή τέχνης και πολιτισμού, θα πρέπει να πληρώνει και από πάνω!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία! Συγχαρητήρια δήμαρχε, εύγε!!
  • Κατά την ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής, για να οργανώσει ο Δήμος φιλανθρωπική βραδιά το κόστος της μπορεί και να είναι υπερτετραπλάσιο των εσόδων!!! Και όλα να είναι μια χαρά, γιατί είπαμε είναι η εφαρμογή των νέων ηθών στον Δήμο μας!!! Όμως αυτό, κύριε δήμαρχε, πέρα από κάθε προφανή χαρακτηρισμό που μπορεί κάποιος να του προσάψει, δεν είναι φιλανθρωπία στους έχοντας ανάγκη, αλλά σ΄ αυτούς που την οργάνωσαν και εκτέλεσαν! Χρειάζεται φαίνεται να σας πούμε το πασιφανές, ότι δηλαδή είναι καλύτερα να δώσεις 4.500 ευρώ (από τον καταχρεωμένο Δήμο) στους αναξιοπαθούντες δημότες μας, παρά να ξοδέψεις 4.500 ευρώ για την οργάνωση και εκτέλεση μιας παράστασης και να εισπράξεις για να αποδώσεις στους έχοντες ανάγκη, 1.000 ευρώ!

Τα ίδια και χειρότερα πράγματα συνέβησαν όμως στο έκτακτο συμβούλιο του ΠΕΑΠ της προηγούμενης εβδομάδας για το περίφημο εξώδικο σε μέσο ενημέρωσης, όπου εκεί -με έντονο ύφος- η πρόεδρος καταφέρθηκε με πρωτοφανή και ανοίκειο τόνο σε νεαρό μέλος του διοικητικού συμβουλίου που ανήκει στην παράταξή μας, λέγοντάς του ότι ανήκει στην προηγούμενη διεφθαρμένη διοίκηση, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική της.

Φαίνεται ότι τα λάθη, η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός της ηγετικής ομάδας της παράταξης που διοικεί τον Δήμο δεν έχει τέλος και ήμαστε ακόμη στην αρχή! Η αλήθεια είναι ότι αν δεν αφορούσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δεν θα μας απασχολούσε. Όμως, επειδή μας αφορά όλους, όπως και ο τρόπος άσκησης διαχείρισης της εξουσίας, αλλά κυρίως το νομικό και οικονομικό της επίπεδο, θα είμαστε κάθε φορά εκεί για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε!

Επιτέλους κ. δήμαρχε είστε υποχρεωμένος να πείτε ευθαρσώς στους πολίτες αν μπορείτε ή δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος του ρόλου που οι πολίτες απαιτούν και ο Δήμος χρειάζεται!

Υ.Γ.: Μια πολύ φιλική συμβουλή. Το να εκνευρίζεστε συνεχώς σε κάθε παρατήρηση ή διαφορετική άποψη που εκφράζονται στα Δημοτικά Συμβούλια, δεν είναι ίδιον ηγέτη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet