Λαϊκή Συσπείρωση: “Μόνο για τα σχολεία δεν υπάρχουν λεφτά”
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση: “Μόνο για τα σχολεία δεν υπάρχουν λεφτά”

Στην παρέμβαση για τα προβλήματα των σχολικών υποδομών στο Μαρούσι των δημοτικών συμβούλων Θανάση Φωτόπουλου και Μαρίας Καρλατήρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, αναφέρεται ανακοίνωση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ασκείται κριτική στη δημοτική αρχή για αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα των σχολείων της πόλης, ενώ καλούνται οι γονείς να βρίσκονται σε “αγωνιστική ετοιμότητα”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρουσιού, την Τρίτη 17 Μάρτη, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θανάσης Φωτόπουλος και Μαρία Καρλατήρα έκαναν παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της πόλης, εστιάζοντας στην καθυστέρηση ανέγερσης του Γυμνασίου-Λυκείου στη Φιλοθέη, του 10ου Δημοτικού και  για την επισκευή του 16ου Δημοτικού σχολείου στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων.

Ιδιαίτερα για το σοβαρό πρόβλημα στο 16ο αποκάλυψαν την ευθύνη κυβέρνησης, υπουργείου παιδείας, ΟΣΚ, δημοτικής αρχής, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες.

Τώρα «ανακάλυψαν» ότι πρέπει να νομιμοποιήσουν το αυθαίρετο κτήριο του σχολείου και τώρα «θυμήθηκαν» ότι χρειάζονται μελέτες.

Καλούμε τους γονείς να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να απαιτήσουν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (πρώην ΟΣΚ) να λύσει εδώ και τώρα το πρόβλημα χωρίς άλλη καθυστέρηση. Να απαιτήσουν από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και να εγγράψει, ως πρώτη ενέργεια, στον προϋπολογισμό του Δήμου το χρηματικό ποσό που απαιτείται, να διεκδικήσει γενικότερα την ουσιαστική κρατική συμβολή στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια.

Όσο για τις δικαιολογίες που ακούστηκαν για την έλλειψη χρημάτων, περί διαδικασιών κ.λπ., καταγγέλλουμε στον Μαρουσιώτικο λαό την απόφαση που πήρε η δημοτική αρχή, το ίδιο βράδυ, να δώσει στην ανώνυμη εταιρεία «Αναπτυξιακή Δήμου Αμαρουσίου Α.Ε.» 8 εκατ. ευρώ για να προωθήσει προγράμματα της Ε.Ε., με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου. Προγράμματα πληρωμένα ήδη από τα λαϊκά στρώματα που, αντί να καλύπτουν ελλείψεις σε βασικές υποδομές της πόλης μας (αποχέτευση ομβρίων και ακαθάρτων, αντιπλημμυρικά, εξασφάλιση και διαμόρφωση χώρων πρασίνου, τοπικές υποδομές πρόνοιας, συμπλήρωση και εκσυγχρονισμός εξοπλισμού διαχείρισης απορριμμάτων κ.ά.), αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μέσω  ΣΔΙΤ, στην «ενεργειακή αναβάθμιση» σχολείων (τη στιγμή που η αντισεισμική προστασία όλων των σχολικών υποδομών παραμένει στα αζήτητα), αλλά και στη μεταφορά των απορριμμάτων από ιδιώτη!

Εδώ τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, με μόνη «προστασία» τις κόκκινες κορδέλες, γιατί δεν δίνουν τα 70.000 ευρώ και από την άλλη λεφτά υπάρχουν, και μάλιστα πολλά, για «πράσινα δώματα» και για να καταγράψει ο ιδιώτης τις κολόνες φωτισμού της πόλης, πριν πάρει την εκμετάλλευση και του ηλεκτροφωτισμού, αφαιμάσσοντας παραπέρα το λειψό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο δρόμος της διεκδίκησης και του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Μαρούσι – Μάρτης 2015

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet