Να σταματήσει κάθε δίωξη στον διευθυντή του 1ου ΓΕ.Λ. Παπάγου ζητά η Ένωση Γονέων
Φωτογραφία: 1o ΓΕΛ.. Παπάγου/FB
Κοινωνία

Να σταματήσει κάθε δίωξη στον διευθυντή του 1ου ΓΕ.Λ. Παπάγου ζητά η Ένωση Γονέων

Την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του διευθυντή του 1ου Λυκείου Παπάγου ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παπάγου–Χολαργού, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και στοχευμένη» ενέργεια, με κατηγορίες που χαρακτηρίζει «έωλες και προσχηματικές».

Σύμφωνα με την Ένωση η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονη οργή και αγανάκτηση στη σχολική κοινότητα, καθώς, όπως υποστηρίζεται, πρόκειται για έναν διευθυντή που χαίρει της ευρείας εκτίμησης μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμβολή του στη λειτουργία του σχολείου υπήρξε καθοριστική, τόσο στη στήριξη των μαθητών όσο και στην ανάπτυξη πλούσιας εκπαιδευτικής και κοινωνικής δράσης.

Η Ένωση Γονέων τονίζει ότι ο συγκεκριμένος διευθυντής «δεν περιορίστηκε στη στενή διαχείριση γραφειοκρατικών υποχρεώσεων», αλλά υπερασπίστηκε ενεργά το σχολείο ως «ζωντανό μορφωτικό και κοινωνικό κύτταρο». Όπως αναφέρεται, οι πρωτοβουλίες του σχολείου σε ζητήματα ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρώπινων αξιών φαίνεται να αποτέλεσαν το σημείο που ενόχλησε, οδηγώντας, κατά την Ένωση, στη σημερινή δίωξη.

«Ο πραγματικός λόγος της δίωξης είναι ότι το σχολείο δεν έμεινε σιωπηλό, οι μαθητές δεν έμαθαν να φοβούνται και ο διευθυντής στάθηκε δίπλα τους ως παιδαγωγός», σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ γίνεται λόγος για εκπαιδευτικό που δίδαξε στα παιδιά όχι μόνο γνώσεις, αλλά και αξίες όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η υπεράσπιση της αλήθειας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη μαζική στήριξη που, σύμφωνα με την Ένωση, εκφράζεται αυθόρμητα από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «ξεκάθαρη απάντηση» σε όσους επιχειρούν τη στοχοποίησή του.

Η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση της δίωξης και διατυπώνει συγκεκριμένα αιτήματα: να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία σε βάρος του διευθυντή, να τεθεί η πειθαρχική δίωξη στο αρχείο και να πάψει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της παιδαγωγικής και κοινωνικής δράσης στα σχολεία.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα προς τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, τους συλλόγους διδασκόντων, τα μαθητικά συμβούλια, τους μαζικούς φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους.

«Το σχολείο που έχουμε ανάγκη είναι σχολείο ελευθερίας, γνώσης και αξιοπρέπειας», καταλήγει η ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το σχολείο «θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους».

Νεότερη ενημέρωση 22/12

Στο πλευρό του διευθυντή στέκεται και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Παπάγου εκφράζει τη σαφή στήριξή του στο πρόσωπο του διευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Παπάγου, τονίζοντας ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του έχει υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας και της ασφάλειας του σχολικού συγκροτήματος.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι ενδεχόμενη αλλαγή στη διεύθυνση θα αποτελούσε υποβάθμιση για τις σχολικές μονάδες και καλεί τους αρμόδιους φορείς να εστιάσουν στην κάλυψη των σοβαρών εκπαιδευτικών κενών, ιδιαίτερα στην ειδική αγωγή, ζητώντας παράλληλα την παραμονή του διευθυντή στη θέση του.

Η αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet