Δύο διαφορετικές γενιές Μαρουσιωτών τίμησαν τους ήρωες του 1821
Κοινωνία

Δύο διαφορετικές γενιές Μαρουσιωτών τίμησαν τους ήρωες του 1821

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα δύο διαφορετικές γενιές της πόλης, τα μέλη του ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και τα νήπια του 1ου Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς συνεργάστηκαν για να γιορτάσουν μαζί τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.

Στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) συμμετείχε η χορωδία και τα χορευτικά τμήματα του ΚΑΠΗ, που μαζί με τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, συμμετέχοντας με κέφι σε αυτή τη σπουδαία συνάντηση.

Στο καλωσόρισμά του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ότι «ο αγώνας των ηρώων του 21 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος για όλους εμάς και είναι δικό μας χρέος να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων. Η 25η Μαρτίου μας υποχρεώνει να ξαναθυμηθούμε την ιστορική μας κληρονομιά, τις εθνικές μας υποθήκες και το ιερό χρέος όλων μας. Στην ξεχωριστή αυτή γιορτή σήμερα διαφορετικές γενιές τιμούν από κοινού τους μάρτυρες των ηρωικών αγώνων του 21, μεταλαμπαδεύοντας οι μεγαλύτεροι αξίες, γνώσεις και διδάγματα στους νεότερους και εκείνοι τον ενθουσιασμό, τον αυθορμητισμό και τη ζωντάνια τους».

Η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη ευχαρίστησε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον κ. Πατούλη για την παρουσία και την υποστήριξή του, σημειώνοντας ακολούθως «Συμπληρώνονται 194 χρόνια από την Επανάσταση του 21, το μεγαλύτερο ίσως ιστορικό γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Διπλή γιορτή για κάθε Έλληνα και κάθε χριστιανό. Για άλλη μια φορά η πατρίδα  μας γιορτάζει δύο χαίρε. Το “Χαίρε κεχαριτωμένη” και το “Χαίρε ώ Χαίρε λευτεριά”.  Ευλαβείς προσκυνητές κλείνουμε νοερά το γόνυ μπροστά στους τάφους των κεκοιμημένων μας και υψώνουμε με ευγνωμοσύνη το νου και την καρδιά μας στους ήρωες του 1821. Τιμώντας και εφέτος τους αγώνες και τη θυσία τους γιορτάζουμε με διαφορετικό τρόπο  της επέτειο της 25ης Μαρτίου μέσα από τη συνάντηση διαφορετικών γενιών και μια ενδιαφέρουσα συνεργασία των μεγαλύτερων ηλικιών και των νεότερων πιο τρυφερών μελών της κοινωνίας μας, των μικρών παιδιών που εργάσθηκαν μαζί για να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο τους ένδοξους προγόνους μας. Μέλη του ΚΑΠΗ ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα μας, ενώ τα παιδιά του 1ου Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς συμμετέχουν με ενθουσιασμό και κέφι μεταφέροντας τη ζωντάνια, το χαμόγελο και κυρίως την ελπίδα που συμβολίζουν».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Βλάχου-Σταματάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας και το ΚΑΠΗ Χαλκίδας, το οποίο πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη του Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των ανταλλαγών και την υλοποίησης καινοτόμων δράσεων από το ΚΑΠΗ Αμαρουσίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet