Αεροπορική τραγωδία με πιθανότατα 150 νεκρούς στις Γαλλικές Άλπεις
Κόσμος

Αεροπορική τραγωδία με πιθανότατα 150 νεκρούς στις Γαλλικές Άλπεις

Συντριβή αεροπλάνου τύπου Airbus A320, το οποίο ανήκε στη γερμανική εταιρεία Germanwings, θυγατρική της Lufthansa, στη νότια Γαλλία, την Τρίτη το πρωί, επιβεβαίωσαν οι γαλλικές αρχές ασφαλείας και η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα ως τώρα γνωστά στοιχεία, μετέφερε 144 επιβάτες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ, με αριθμό πτήσης 4U9525.

Εκτός των 144 επιβατών, στο αεροσκάφος επέβαινε πλήρωμα έξι ατόμων, δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη προσωπικού καμπίνας. Σύμφωνα με την Germanwings, οι 67 πιστεύεται ότι ήταν Γερμανοί, ενώ οι ισπανικές αρχές έκαναν λόγο για 45 Ισπανούς επιβαίνοντες.

Το σημείο της συντριβής του βρίσκεται στις Γαλλικές Άλπεις, ανάμεσα στις πόλεις Μπαρσελονέτ και Ντιν (Digne), εντός των ορίων του δήμου Μεολάν – Ρεβέλ, 100 χιλιόμετρα βορείως της Νίκαιας.

Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ, η υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ και ο υπουργός Μεταφορών, Αλέν Βινταλί.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς τόνισε ότι «δυστυχώς» οι 150 επιβαίνοντες στην πτήση, δεδομένων των συνθηκών του δυστυχήματος, είναι πιθανότατα νεκροί.

Σχετική δήλωση για τις συνθήκες του ατυχήματος, «οι οποίες μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ουδείς επέζησε της συντριβής», έκανε και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ενώ σχετική επιβεβαίωση υπάρχει πλέον και από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet