ΥΠ.ΟΙΚ.: «Ο ΕΝΦΙΑ ενδέχεται να παραμείνει ως έχει φέτος»
Οικονομία-Αγορά

ΥΠ.ΟΙΚ.: «Ο ΕΝΦΙΑ ενδέχεται να παραμείνει ως έχει φέτος»

«Θα πληρωθεί κανονικά η δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου», διαβεβαιώνουν κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιες πηγές, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν ότι «ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει», ωστόσο δεν αποκλείουν «να παραμείνει ως έχει φέτος».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ, οι πηγές αυτές σημειώνουν ότι θα γίνει σταδιακά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει παραδοθεί στους θεσμούς το ελάχιστο ποσό εσόδων που μπορεί να προσδοκάται είναι 3,2 δισ. ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση μπορεί οι εισπράξεις να υπερβούν και τα 4 δισ. ευρώ.

Οι παράγοντες αυτοί αποκαλύπτουν ότι εκτός από την πρώτη λίστα των μεταρρυθμίσεων που εστάλη στους πιστωτές της χώρας, υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει αποσταλεί.

Παράλληλα, υπάρχει και λίστα με ερωταποκρίσεις (Q&A). Αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι «χτισμένη» με βάση τα προηγούμενα, και περιλαμβάνει αυτά που δέχεται και εκείνα που απορρίπτει η κυβέρνηση από το mail Χαρδούβελη και την ενδιάμεση έκθεση τρόικας (State of Play) της 10ης Δεκεμβρίου.

Εξάλλου, από το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδουν ότι υπάρχει Fat TAX (φόρος στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά), όπως και σκέψεις για αυξήσεις φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δεν είναι η αύξηση του ΦΠΑ αλλά η ενίσχυση της εισπραξιμότητάς του.

«Υπάρχει πρόβλημα στην εισπραξιμότητα» λένε και αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν με διπλασιασμό τουρισμού στη Μύκονο να έχουμε μείωση ΦΠΑ 30%».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet