“Όραμα Ελπίδας”: Πάνω από 11.600 δότες μυελού των οστών και συνεχίζουμε…
Κοινωνία

“Όραμα Ελπίδας”: Πάνω από 11.600 δότες μυελού των οστών και συνεχίζουμε…

Περισσότεροι από 11.600 Έλληνες έχουν γίνει δότες μυελού των οστών, μέσα σε έναν χρόνο, στην Τράπεζα Εθελοντών Μυελού των Οστών, που έχει ιδρύσει ο Σύλλογος Ελπίδα και λειτουργεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας της Τράπεζας, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Βαρδινογιάννη χαρακτήρισε συγκινητική την προσφορά των εθελοντών δοτών. Στόχος, όπως είπε, είναι ως το 2018 ο αριθμός των εθελοντών δοτών να υπερβεί τις 50.000.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την ΕΡΤ θα υπάρχει τροπολογία η οποία θα καθιστά υποχρεωτική για τα μέσα, ιδίως τα ιδιωτικά κανάλια, την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων σε όλες τις ζώνες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα, η λειτουργία της Τράπεζας είναι «παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς και εθελοντισμού». Επίσης, ευχαρίστησε το Σύλλογο «Ελπίδα» για τη δωρεά ύψους 450.000 ευρώ για τον εξοπλισμό του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Ελπίδα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών Στέλιος Γραφάκος, αφού ευχαρίστησε τις 11.640 εθελοντές της Τράπεζας, που μπορούν να συμβάλλουν στη θεραπεία των ασθενών με αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα, υπογράμμισε πόσο απλή είναι η διαδικασία και της εγγραφής στην Τράπεζα, αλλά και της προσφοράς μυελού μέσω της αιμοδοσίας. Εθελοντές δότες μυελού των οστών και αιμοποιητικών κυττάρων μπορούν να γίνουν άτομα από 18 έως 45 χρόνων.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» και ο πρώτος εθελοντής και πρέσβης της Τράπεζας και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Σάκης Ρουβάς. «Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης και ως πατέρας αισθάνομαι πολύ συγκινημένος που μπορώ να δίνω Ελπίδα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας» είπε, καλώντας όλους τους Έλληνες να κάνουν το ίδιο.

Συγκινητική επιστολή μητέρας

Συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση της πολύ λιτής αλλά «γεμάτης» επιστολής της μητέρας του πρώτου παιδιού που βρήκε συμβατό μόσχευμα μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», πριν από λίγες εβδομάδες, προς την -άγνωστη σε αυτήν- δότρια μυελού των οστών: «Είναι πραγματικά δύσκολο να μπορέσεις να κάνεις λόγια και να γράψεις σε χαρτί πώς αισθάνεσαι. Αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο όταν πρόκειται να απευθυνθείς στη γυναίκα που πρόσφερε στο παιδί σου κάτι μοναδικό, τη δυνατότητα της επιβίωσης. Λες ευχαριστώ, μα είναι τόσο λίγο».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet