Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των στελεχών των Δομών ΚΕΠ Υγείας
Αυτοδιοίκηση

Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των στελεχών των Δομών ΚΕΠ Υγείας

Ολοκληρώθηκε, στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η πενθήμερη εκπαίδευση των στελεχών των Δομών των ΚΕΠ Υγείας με τη συμμετοχή των στελεχών από τους 14 Δήμους των ΚΕΠ Υγείας αλλά και των νέων Δήμων που έχουν ενταχθεί.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας AJA Hellas που είναι υπεύθυνη για τον επιστημονικό σχεδιασμό και την υποστήριξη του Δικτύου των ΚΕΠ Υγείας.

Κατά το εκπαιδευτικό σεμινάριο τα στελέχη όλων των Δήμων που λειτουργούν Δομές ΚΕΠ Υγείας ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα Εγχειρίδια Λειτουργίας από τους εισηγητές κ. Νάκο, κ. Βέργα και κ. Σιαπλαούρα.

Οι εισηγητές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, μίλησαν για τα Πρωτόκολλα για τα επτά νοσήματα (καρκίνος παχέος εντέρου, καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, καρκίνος του μαστού, καρδιαγγειακός κίνδυνος, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, καρκίνος του προστάτη, και μελάνωμα), ανέλυσαν διεξοδικά τα εγχειρίδια λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας τα οποία περιλαμβάνουν την εφαρμογή και υλοποίηση των διαδικασιών, έτσι ώστε να δοθούν κατευθύνσεις για την καθημερινή πρακτική και μια κοινή αντιμετώπιση από τις 14 Δομές.

Επίσης, τις δικές τους παρεμβάσεις έκαναν συμπληρωματικά οι υπεύθυνοι από την Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας, κ. Κορμάς, επιστημονικός υπεύθυνος, κ. Μουρούτσος, διοικητικός υπεύθυνος, και κ.κ. Αραμπατζή και Χατζηκωνσταντίνου από το Help Desk, για να απαντήσουν στους προβληματισμούς και στα ερωτήματα των στελεχών των Δομών και να δώσουν περαιτέρω κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου σχεδιάστηκαν οι κοινές δράσεις σύμφωνα με τον άξονα προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΔΥΠΠΥ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, που αφορούν στον προσυμπτωματικό έλεγχο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet