Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο παχέος εντέρου σε διαγνωστικά του Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο παχέος εντέρου σε διαγνωστικά του Χαλανδρίου

Στο πλαίσιο του Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ διοργανώνει «ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό Ελέγχο για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», από τις 15 έως τις 30 Απριλίου 2015.

Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 έως 75 ετών.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Η εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Συστήνεται στους ενδιαφερόμενους προς εξέταση να έχουν τηλεφωνήσει πρώτα στο Διαγνωστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί για να γνωρίζουν το ωράριο που μπορούν να προσκομίσουν το δείγμα και να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση.

Για το Χαλάνδρι συμβάλλονται τα εξής διαγνωστικά κέντρα:

ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ Χαλανδρίου: Λ. Πεντέλης 44 & Ηρακλέους 2, τηλ.: 210 6800991.

ΒΙΟΤΥΠΟΣ Χαλανδρίου: Λ. Πεντέλης 13, τηλ.: 210 6894509.

Απαραίτητη είναι η προσκόμιση Βιβλιαρίου Ασθενείας ή Αστυνομικής Ταυτότητας προκειμένου να εξακριβωθεί η ηλικία του εξεταζόμενου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet