Σ. Ησαΐας: “Κύριε δήμαρχε προστατεύστε τα συμφέροντα των δημοτών”
Πολιτική

Σ. Ησαΐας: “Κύριε δήμαρχε προστατεύστε τα συμφέροντα των δημοτών”

Ότι δεν έλαβε υπόψη του τους κινδύνους για τα αποθεματικά του Δήμου από τους χειρισμούς της κυβέρνησης κατηγορεί τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Γιάννη Σταθόπουλο, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σωτήρης Ησαΐας. Την ίδια στιγμή, καλεί τη δημοτική αρχή να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Σ. Ησαΐα:

Είναι γεγονός ότι, για πρώτη φορά στα χρονικά, τυγχάνει ταυτοχρόνως μία αριστερή συγκυβέρνηση, με αριστερή περιφεριακή αρχή και αριστερή δημοτική αρχή. Ο δημότης και κάτοικος του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ως επι το πλείστον, αναμένει και απαιτεί απο τον ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες σε κυβερνητικό και περιφερειακό επίπεδο και φυσικά όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις του δημάρχου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος  υποστηρίχθηκε  απο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο.

Είναι γεγονός ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του δημάρχου Αγίας Παρασκευής ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα αποθεματικά του Δήμου Αγίας Παρασκευής, του εξέφραζα την πολιτική μου ανησυχία και επεσήμαινα συνεχώς, σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους τελευταίους δύο ολόκληρους μήνες, όλους του οικονομικούς κινδύνους που εγκυμονούνται από τους χειρισμούς της  κεντρικής διακυβέρνησης.

Δυστυχώς, οι προειδοποιήσεις μου στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίστηκαν με τις γνωστές και ξεπερασμένες επαναστατικές κομματικές κορώνες των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60.

Είναι πολιτικά τραγελαφικό να ακούς απο την μία πλευρά τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας να δηλώνει ότι δεν θέλουμε χρήματα και απο την άλλη πλευρά τον αναπληρωτή του να ισχυριζεται ότι μας λείπουν 400 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά ως αποτέλεσμα των δικών τους αριστερόστροφων, μαρξιστικών επιλογών και της δικής τους αδιακαιολόγητα ηθελημένης τετράμηνης παράτασης της υφιστάμενης συμφωνίας με τους εταίρους.

Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως  «πραξικοπηματική πολιτική».

H αριστερή πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είχε δηλώσει: «Η δημοκρατία δεν καταλύεται μόνο με τανκ». Και όμως αυτή η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε, στις 90 μόλις πρώτες  ημέρες της διακυβέρνησης αυτού του τόπου, δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δήλωνε δήθεν «Περί ανεξάρτητης & ακυδημόνευτης  Αυτοδιοίκησης».

Δυστυχώς, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, για άλλη μία φορά, είναι πολιτικά, διοικητικά και οργανωτικά απροετοίμαστος, όταν παρόλες τις επίσημες προειδοποιήσεις μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, δεν προέβη, τουλάχιστον, στην απλή και έγκαιρη διαπίστωση των κινδύνων, με απώτερο σκοπό την προληπτική διασφάλιση των βασικών υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου διακόπτει κάθε τυχόν εξέλιξη προς υλοποίηση και  οδηγεί σε παύση πληρωμών. Άλλωστε τα χρήματα θα επιστραφούν στον Δήμο μας, μόνο όταν η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δανειστεί εκ νέου, δηλαδή προβεί σε μία κανούργια συμφωνία, δηλαδή υπογράψει  3ο Μνημόνιο.

Το θεσμικό αξίωμα του δημάρχου οφείλει να παραμερίσει την όποια κομματική ή πολιτική υποταγή προς το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, να διασφαλίσει την αυτοτέλεια της πόλης μας, να προασπίσει την λαϊκή εντολή,να προστατεύσει τα συμφέροντα των δημοτών και κατοίκων μας, να υπερασπιστεί την αυτονομία και τη θεσμική ανεξαρτησία του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα τη δήμευση των αποθεματικών του Δήμου μας από την έκδοση της επίμαχης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για να αποφύγει την αφαίμαξη του ταμείου του Δήμου, πριν κηρύξει ο ίδιος γενικευμένη στάση πληρωμών, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο όλες τις βασικές υπηρεσίες προς τους δημότες και κατοίκους, συμπεριλαμβανομένου του Κοινωνικού Μαγειρείου και Παντοπωλείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet