Έχουν έδρα τη Βρετανία και… παρά με ουρά
Κόσμος

Έχουν έδρα τη Βρετανία και… παρά με ουρά

Κρίση; Ποια κρίση; Οι υπερ-πλούσιοι με έδρα τη Βρετανία έχουν διπλασιάσει τη συνολική τους περιουσία συγκριτικά με το ξέσπασμα της κρίσης το 2009 και όλοι μαζί αξίζουν αυτή τη στιγμή πάνω από 726 δισ. ευρώ! Ο ουκρανικής καταγωγής Λεν Μπλαβάτνικ είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνδρας της Βρετανίας, σύμφωνα με την ετήσια λίστα των Sunday Times.

Η Ελισάβετ «έπεσε» παρά την αύξηση των περιουσιακών της στοιχείων, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνι.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι οι πλουσιότεροι διπλασίασαν -χάρη στη άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών- το συνολικό τους πλούτο μετά την οικονομική κρίση του 2009 και ότι οι 1.000 πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Βρετανία αξίζουν αυτή τη στιγμή 547 δισεκατομμύρια λίρες (762,86 δισ. ευρώ), ήτοι αύξηση της τάξης του 112% σε σύγκριση με το 2009 όταν η περιουσία τους ανερχόταν στα 258 δισ. λίρες (359,73 δισ. ευρώ).

Η Βρετανία διαθέτει 117 δισεκατομμυριούχους (βάση της περιουσίας τους σε λίρες) καταδεικνύει η λίστα των Sunday Times για το 2015, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με εξαίρεση τις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ στο Λονδίνο δραστηριοποιούνται περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι (80) από ποτέ και περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Ο Μπλαβάτνικ, ο οποίος ανέβηκε από την τέταρτη θέση της κατάταξης στην πρώτη φέτος, έχει περιουσία ύψους 13,17 δισ. λιρών, σημειώνει η εφημερίδα, με αύξηση 3,17 δισ. λιρών το 2014. Ο επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής, της βιομηχανίας και των μέσων ενημέρωσης, ενώ ο μέσος Βρετανός -που έχει αποδοχές 25.000 λιρών τον χρόνο-, θα χρειαστεί μόλις 526.800 χρόνια προκειμένου να συγκεντρώσει την περιουσία του 57χρονου.

Οι αδελφοί Χιντούτζα, με καταγωγή από την Ινδία, ο Σρι και ο Γκόπι, που είχαν καταλάβει πέρυσι την πρώτη θέση του καταλόγου, κατατάχθηκαν δεύτεροι φέτος με περιουσία ύψους 13 δισεκατομμυρίων λιρών. Ασχολούνται με τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά.

Η οικογένεια Ουέστον, που δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο, είναι τρίτη στον κατάλογο με τους ευπορότερους, με περιουσία 11 δισεκατομμυρίων λιρών.

Για πρώτη φορά από την κατάρτιση του καταλόγου το 1989, η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται εκτός της «χρυσής» 300άδας, παρά το γεγονός ότι η περιουσία της αυξήθηκε κατά 10 εκατομμύρια λίρες και ανήλθε στο ποσό των 340 εκατομμυρίων λιρών. Έχει καταλάβει την 302η θέση.

Μεταξύ των νέων «εισόδων» στους ευπορότερους της Βρετανίας βρίσκεται το ζεύγος Τζορτζ και Αμάλ Κλούνι, με περιουσία που υπολογίζεται στις 121 εκατομμύρια λίρες και έχει καταλάβει την 790ή θέση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet