Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια
Πολιτισμός

Εορτασμός Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» στη χάρη του προστάτη τους Άι- Γιώργη.

Τα μέλη του Συλλόγου κάλεσαν για να μοιραστούν μαζί τους, Μικρασιάτες συμπατριώτες και φίλους, αυτή την ανοιξιάτικη γιορτή που τελούσαν για εκατοντάδες χρόνια στους ανθισμένους μπαξέδες και στον μοσχοβολημένο αγέρα του Γκιούλμπαξε της πατρίδας, οι Ίωνες παππούδες τους, με το «Κεσκέκι» τους.

Από το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου 2015 ξεκίνησε και η προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού κεσκέκι (χυλός από βρασμένο κρέας και σιτάρι), με κορύφωση το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου 2015 με τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια τη λιτάνευση της εικόνας του, παρουσία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Ο δήμαρχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, «συνεχάρη τους διοργανωτές και έδωσε επίκαιρα μηνύματα που πηγάζουν από τις Γκιουλμπαξιώτικες ρίζες των δημοτών Γκιουλμπαξιωτών του Δήμου Πεντέλης».

Στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, Μπούσουλα Άντα, Τσουχνικάς Ηλίας, Ζώης Ιωάννης και Κοντουλάκος Λευτέρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βορέας Σεββαστός, Κυβέλου Παναγιώτα, Κιτσούλης Ελευθέριος και οι τοπικοί σύμβουλοι Βορέας ΓεώργιοςΜιχαλοπούλου Σταυρούλα, Δούκα-Λασηθιωτάκη Μαρία, Μαγιάτης Γεώργιος και Δροσάτος Νικόλαος, η υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων Τσινού Γιώτα και πλήθος πιστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet