Λαϊκή Συσπείρωση: «Χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες, όχι για τους δανειστές»
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: «Χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες, όχι για τους δανειστές»

Ότι πρέπει να δοθούν χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες κι όχι για τους δανειστές υποστηρίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής αναφορικά με τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων δήμων, περιφερειών και άλλων οργανισμών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει «χέρι» σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Η συγκυβέρνση όχι μόνον δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υποσχόταν προεκλογικά, αλλά ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύσεις οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχωράει σε στάση πληρωμών και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3. Η προοπτική αυτή θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή των εναπομείναντων κοινωνικών δαπανών και την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων.

Απαιτούμε

  • Από τη συγκυβέρνηση να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημοσίων φορέων.
  • Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
  • Από τον δήμαρχο να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γκιζιώτης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet