Στήθος με στήθος Συντηρητικοί κι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις
Κόσμος

Στήθος με στήθος Συντηρητικοί κι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις

Οι αρχηγοί των βρετανικών κομμάτων και οι υποψήφιοι σε κάθε περιφέρεια πέφτουν στη μάχη της τελευταίας ημέρας πριν τις κάλπες, παλεύοντας μέχρι και για την τελευταία ψήφο. Οι νεότερες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν τίποτε νεότερο: Οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί εμφανίζονται ακόμη ισοδύναμοι και κανείς τους δεν βρίσκεται σε επίπεδα αυτοδυναμίας.

Την κάλπη της Πέμπτης φαίνεται έτσι ότι θα ακολουθήσει ένα περίπλοκο μετεκλογικό πόκερ για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, όποιος κι αν έρθει πρώτος.

Οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης, πέντε στο σύνολό τους, σηκώνουν ουσιαστικά τα χέρια ψηλά: Δύο δείχνουν ισοδύναμους τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς, δύο τους Συντηρητικούς με ελάχιστο προβάδισμα και μία τους Εργατικούς μπροστά, επίσης με διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στην αμφίρροπη κάλπη έχουν υπεισέλθει διάφοροι παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση: Αφ΄ ενός το δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί ο Κάμερον για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., μετά τις «παραχωρήσεις» που σκοπεύει να αποσπάσει από τις Βρυξέλλες, και αφ΄ ετέρου η διαφαινόμενη έφοδος των Σκωτσέζων Εθνικιστών, που, παρά το νωπό «όχι» στο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, θα επηρεάσει τη δυναμική σχετικά με το Εδιμβούργο.

Όπως φαίνεται από τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων, οι Τόρις και οι Εργατικοί έχουν από 33% της πρόθεσης ψήφου.

Σε όρους εδρών, αυτό θα μεταφραζόταν σε ένα πλεονέκτημα περίπου δέκα βουλευτών για τους Συντηρητικούς, οι οποίοι θα εξακολουθούσαν όμως να απέχουν πολύ από την απόλυτη πλειοψηφία που είναι οι 326 έδρες.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet