Για τα προβλήματα σε Μορτερό & Εργατικές ενημερώθηκε ο Γ. Θωμάκος
Κοινωνία

Για τα προβλήματα σε Μορτερό & Εργατικές ενημερώθηκε ο Γ. Θωμάκος

Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν δύο συνοικιακές συνελεύσεις στον Δήμο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας και στις Εργατικές Πολυκατοικίες Κηφισιάς.

Οι πολίτες είχαν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, απεριόριστο χρόνο στη διάθεση τους για να εκθέσουν τα θέματα που τους απασχολούν. Παράλληλα μια οργανωμένη ομάδα του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Τσούλο κατέγραφαν τα προβλήματα και απαντούσαν σε εκείνα που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

«Μεγάλη είναι η συμμετοχή και η ανταπόκριση των πολιτών στις Συνοικιακές Συνελεύσεις του Δήμου Κηφισιάς. Η καταγραφή των προβλημάτων τους αποτελεί μια ακτινογραφία των αναγκών ανά συνοικία και διευκολύνει τη διοίκηση στον προγραμματισμό του έργου της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συνοικιακή Συνέλευση στο Μορτερό Νέας ΕρυθραίαςΗ 12η Συνοικιακή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Μορτερό Νέας Ερυθραίας και συγκεκριμένα στο Εντευκτήριο της Αγίας Ματρώνας. «Προτεραιότητα της διοίκησης είναι η Νέα Ερυθραία, η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε υποβαθμιστεί» τόνισε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και παράλληλα μίλησε για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.

Στη Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν μεταξύ άλλων τα εξής θέματα, όπως καταγράφονται στην ανακοίνωση:

  1. Συζητήθηκε η μεταφορά από τον χώρο στάθμευσης της Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς, ελάχιστου αριθμού απορριμματοφόρων. Το θέμα θα διευθετηθεί σύντομα.
  2. Ζητήθηκε από τον Δήμο η ασφαλτόστρωση της οδού Γυμναστηρίου όπου οδηγεί στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας  «Φώτης Βαρδαξής». Όπως και των οδών Νάξου και Αμοργού.
  3. Συζητήθηκαν κυκλοφοριακά ζητήματα.
  4. Τέθηκαν θέματα καθαριότητας. Ζητήθηκε ο καθαρισμός των κάδων και η χωροθέτηση τους.
  5. Ζητήθηκε η παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να υπάρξει και δεύτερη λεωφορειακή γραμμή.
  6. Επισημάνθηκε η άμεση ανάγκη καθαρισμού των πεζοδρομίων από εμπόδια, η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ανακοίνωσε στους πολίτες πως συγκροτήθηκε μικρό και ευέλικτο συνεργείο για τη Νέα Ερυθραία προκειμένου να επεμβαίνει άμεσα στα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Με συγκεκριμένη πρόταση για το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης των διακλαδώσεων με το αποχετευτικό δίκτυο που απασχολεί τη συνοικία των Εργατικών Πολυκατοικιών προσήλθε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη Συνοικιακή Συνέλευση ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «κατέθεσε στην επαναληπτική συνέλευση μια επωφελή πρόταση για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, με συμμετοχή του Δήμου, η οποία  θα λύσει το πρόβλημα με μικρή οικονομική επιβάρυνση αλλά και με δόσεις».

Επίσης στη Συνοικιακή Συνέλευση τέθηκαν τα εξής θέματα:

  • Η πορεία υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην οδό Αχαρνών.
  • Ο ηλεκτροφωτισμός στο πεζοδρόμιο της 1ης Μάη.
  • Η καθαριότητα και η αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων.
  • Η αξιοποίηση παλιών και εγκαταλελειμμένων εργοστάσιων της περιοχής τα οποία αποτελούν εστίες μόλυνσης.
  • Η διαμόρφωση χώρου μπάσκετ για τη νεολαία.
  • Ο εξωραϊσμός της παιδικής χαράς του Νηπιαγωγείου και η απομάκρυνση επικίνδυνων και φθαρμένων παιχνιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet