Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Για “μήνυμα ενότητας, μέσα από μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας” κάνει λόγο η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της για το τακτικό συνέδριό της, που διεξάγεται από 7 έως 9 Μαΐου στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει η Ένωση, “το μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη ενίσχυσε με την παρουσία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ειδική θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου”.

Προσφωνώντας τον Έλληνα Επίτροπο στην εκδήλωση, με θέμα «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη», ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή του Έλληνα πολιτικού ως δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της Ένωσης και “στη συμβολή του στην αναβάθμιση του κύρους του  θεσμού διεθνώς”.

Ο κ. Γ. Πατούλης προσδιόρισε ως μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη το μεταναστευτικό που, πέρα από ανθρωπιστική διάσταση, έχει και διάσταση που σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των χωρών μελών της Ευρώπης και κυρίως των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την υγειονομική θωράκιση του τοπικού πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και όχι να μετατίθεται το ζήτημα στους δήμους, χωρίς σχεδιασμό.

«Η θεματική αυτή εκδήλωση για το μεταναστευτικό έχει και ευρωπαϊκό περιεχόμενο, αφού έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε νέους διαύλους συνεργασίας και επικοινωνίας της ΚΕΔΕ με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε όλους σε μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή συγκυρία θέλουν μια αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή και χειραφετημένη από την κεντρική εξουσία» επεσήμανε στην ομιλία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική για τη μετανάστευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet