Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν Κ. Βλάχος και Γ. Κορομπίλης
Πολιτική

Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν Κ. Βλάχος και Γ. Κορομπίλης

Στο τριήμερο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι η πόλη μας Κώστας Βλάχος συνοδευόμενος και από τον δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού Γιάννη Κορομπίλη.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού, «σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τη χώρα μας».

«Το κύριο θέμα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «που απασχόλησε τους συνέδρους ήταν το κλίμα της γενικευμένης ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, οι καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος”, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα όχι μόνον ως θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, αλλά και ως βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας».

Μετά το Συνέδριο ο κ. Κώστας Βλάχος δήλωσε ότι «με εξαίρεση ορισμένους από τους συνέδρους που αποχώρησαν, η μεγάλη πλειοψηφία του Συνεδρίου συμφώνησε πως η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να αντιληφθούν -επιτέλους- ότι οι Δήμοι της χώρας, αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα του κράτους απέναντι στην κοινωνική κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει τον μοχλό για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή της προοπτική. Οι Δήμοι αποτελούν έναν κρίσιμο παράγοντα  για την τοπική ανάπτυξη και συνολικά για την περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet