Γ. Καραμέρος: Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Καραμέρος: Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί

Στο θέατρο Ρεματιάς έσπευσε μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς (βλέπε δημοσίευμα Στις φλόγες το θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου) ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.

Ο κ. Καραμέρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πυρκαγιά και η καταστροφή των λυόμενων εξεδρών στο ιστορικό θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου, έναν από τους σημαντικότερους  χώρους πολιτισμού στον Βόρειο Τομέα, μας πεισμώνει να το ξαναφτιάξουμε ακόμα καλύτερο.

»Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου και θα στηρίξει οικονομικά την άμεση ανακατασκευή του θέατρο με σεβασμό στο περιβάλλον.

»Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό δεδομένου ότι κάτω από τις καμένες εξέδρες εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο γκαζάκια και όλα αυτά στην καρδιά της ρεματιάς που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Αττικής

»Το πυροσβεστικό σώμα και ο σωστός συντονισμός των ομάδων πολιτικής προστασίας απέτρεψε τα χειρότερα, περιορίζοντας μέσα σε λίγα λεπτά την πυρκαγιά στον χώρο του θεάτρου ώστε να μην επεκταθεί στο κατάφυτο ρέμα και τις παρακείμενες κατοικίες. Παρόλα αυτά κάηκαν περίπου 30 δέντρα στα ορεινά των εξεδρών.

»Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet